Гурт Tvorchi представив саундтрек до фільму «Перший код» про українських айтівців

Гурт Tvorchi представив саундтрек до фільму «Перший код» про українських айтівців

13:53,
3 Березня 2023
3014

Гурт Tvorchi представив саундтрек до фільму «Перший код» про українських айтівців

13:53,
3 Березня 2023
3014
Гурт Tvorchi представив саундтрек до фільму «Перший код» про українських айтівців
Гурт Tvorchi представив саундтрек до фільму «Перший код» про українських айтівців
Стрічка розовідає про становлення української IT-галузі та участь айтівців у війні з Росією.

Переможці національного відбору на Євробачення-2023 Tvorchi представили сингл Hidden Code про силу українських кібервійськ. Це — офіційний саундтрек до фільму «Перший код», прем’єра якого очікується навесні цього року.

«Для нашої команди фільму «Перший Код» участь гурту Tvorchi у написанні саундтреку до стрічки надзвичайно цінна, адже це талант, який представляє Україну сьогодні на міжнародній арені, так само, як і ІТ-індустрія. Синергія творчості та технологій підсилює місію нашого проєкту та повною мірою віддзеркалює головний меседж документального кіно. Їхня якісна музика, вокал та особливий стиль виконання додають «Першому коду» ще більшої фірмовості та фінально доповнюють всю музичну частину картини», — зазначив продюсер стрічки Владислав Савченко.

«Трек Hidden Code про суперменів IT-галузі, які за лаштунками створюють нову історію українського спротиву ворогу. Наші кібервійська з першого дня повномасштабної війни демонструють нереальну силу та єдність задля спільної перемоги», — коментують музиканти.

Почути трек уже можна на усіх музичних платформах.

Завершили зйомки та презентували англомовний тизер стрічки «Перший Код» на початку лютого.

«Перший Код» — це фільм про становлення української галузі ІТ від 50-х років ХХ століття, коли українські інженери працювали над створенням першого комп’ютера, до сьогодення, коли ІТ-сектор став важливою частиною боротьби з Росією.

У фільмі зібрані інтерв’ю з керівниками IT-компаній, заснованих в Україні, таких як EPAM Ukraine, 3DLook, ELEKS, Looksery, Techiia holding, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine. 

Також глядачі дізнаються, як айтівці зараз ведуть кібервійну. 

«Я хотіла б сказати про воїнів ІТ, яких ми залучили до зйомок у кіно. Це було непросто, але ми знайшли людей, які з перших днів боронять нашу країну за моніторами комп’ютерів. І я пережила шокуючий момент. Історія боротьби на кіберфронті зазвичай досить нелегальна, адже ти атакуєш, ти ddosиш, і хлопці, які давали інтерв’ю, могли б або відмовити, або попросити закрити їхні обличчя, змінити голос, тому що можуть бути наслідки. Та жоден з них не попросив цього зробити. Більше того, один воїн сказав: «Я, навпаки, хочу, щоб росіяни бачили моє обличчя, з ким вони воюють, щоб розуміли, що ми не боїмося». І ти усвідомлюєш, що вони просто неймовірні! Ось це найбільше надихає в цьому кіно», — розповіла сценаристка фільму Тетяна Буренко в інтерв'ю Сineast.

У фінальній сцені «Першого Коду» перетинатимулься дві сюжетні лінії — реальна і віртуальна: щоб показати видовищну битву білих та чорних хакерів, до роботи залучали каскадерів, самі ж актори опановували бойові прийоми.

«Перший код» планують перекласти кількома мовами. Зараз ведуться переговори з представниками стримінгових платформ Netflix, Amazon та Apple TV. Бюджет стрічки склав близько восьми мільйонів гривень. 

Фото: yula.ua, facebook.com/thefisrtcode

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду