Маск анонсував перше випробування чипа Neuralink на людині

Маск анонсував перше випробування чипа Neuralink на людині

12:30,
1 Грудня 2022
2165

Маск анонсував перше випробування чипа Neuralink на людині

12:30,
1 Грудня 2022
2165
Маск анонсував перше випробування чипа Neuralink на людині
Маск анонсував перше випробування чипа Neuralink на людині
Імплантувати чип у людський мозок мають у наступні шість місяців. Раніше технологію випробовували лише на свині та мавпі: остання загинула.

Гендиректор Neuralink Ілон Маск оголосив, що випробує імплантацію мозкового чипа на людях у наступні шість місяців.

30 листопада Neuralink провела захід, де Маск оголосив, що «ймовірно, приблизно за шість місяців Neuralink встановлять людині» і додав, що «наш продукт буде як перший айфон», повідомляє Engadget.

Два роки тому компанія вперше імплантувала свою технологію у голову свині, а 19 місяців тому – мавпі. У лютому цього року у Neuralink підтвердили, що мавпи, яким імплантували чіп у центрі приматів Девіса Каліфорнійського університету, загинули. Компанія однак відкинула звинувачення Комітету лікарів з відповідальної медицини в жорстокому поводженні з тваринами. У середу Маск непрямо відповів на ці звинувачення.

«Перш ніж ми навіть подумаємо про застосування пристрою на тварині, ми робимо все можливе і проводимо ретельне стендове тестування. Ми дуже обережно вставляємо ці пристрої у тварин. Ми дуже обережні й завжди хочемо, щоб пристрій, коли ми робимо імплантацію вівці, свині чи мавпі, був підтвердженим, а не дослідницьким», — сказав він.

У липні компанія Synchron випередила Neuralink на ринку – лікарі лікарні Маунт-Синай у Нью-Йорку успішно встановили пристрій довжиною півтора дюйма в людину, яка страждає на боковий аміотрофічний склероз. Пацієнт, позбавлений здатності самостійно рухатися та спілкуватися, отримав можливість за допомогою чипа переглядати інтернет та надсилати текстові повідомлення, переводячи свої думки у комп’ютерні команди. 

Neuralink все ще працює над отриманням дозволу американського регулятора на свій імплантат.

«Ми всі вже в певному сенсі кіборги — телефон і комп’ютер є продовженням нас самих», — пожартував Маск під час вступного слова на заході, однак додав, що ці пристрої створюють значні обмеження для нашої здатності спілкуватися.

Детальніше про користь від мозкових імплантів для людини читайте у матеріалі Софії Ходєвої.

Ілюстрація: geneticliteracyproject.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду