На сайті НАТО з’явилася україномовна версія (оновлено)

На сайті НАТО з’явилася україномовна версія (оновлено)

16:36,
7 Квітня 2021
1473

На сайті НАТО з’явилася україномовна версія (оновлено)

16:36,
7 Квітня 2021
1473
На сайті НАТО з’явилася україномовна версія (оновлено)
На сайті НАТО з’явилася україномовна версія (оновлено)
Автори:
Всього на сайті використовують чотири мови: англійську, французьку, російську та відтепер українську

Оновлення мовних версій відбулося у вівторок, 6 квітня, повідомляють «Букви». Пошукова система Google автоматично показує українським користувачам версію сайту НАТО україньскою.

Сайт Північноатлантичного альянсу тепер можна переглядати чотирма мовами — англійською, французькою, російською та українською.

Про те, що сайт НАТО має й українську версію у своєму твітері написав і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Офіційний сайт #НАТО тепер можна переглянути українською. Показовий крок, який демонструє високий рівень нашої нинішньої співпраці. Членство в НАТО є одним із пріоритетів безпекової політики #України, і ми постійно рухаємося до цієї мети», — йдеться у повідомленні Шмигаля. 

ОНОВЛЕННЯ. Журналіст Сергій Сидоренко зазначив, що сайт НАТО розробив матріали українською набагато раніше:

«Було як мінімум два етапи — у 2009 році, та суттєве розширення у 2014, як відповідь на гібридну агресію РФ (на 2 та 3 картинці — скрін головної сторінки сайту за 2009 та 2014 рік відповідно). А окремий контент, як кажуть у Альянсі, почали перекладати ще у 1997», — написав Сидоренко у фейсбуці

Він також додав, що не весь контент на сайті дублюється українською мовою. 

Нагадаємо, всього в Альянс входять 30 держав: Албанія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія. Україна - партнер з розширеними можливостями НАТО з 12 червня 2020 року.

Фото: сайт НАТО

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду