Рада ЄС змінила зони ризику та правила для подорожуючих

Рада ЄС змінила зони ризику та правила для подорожуючих

11:55,
2 Лютого 2021
1443

Рада ЄС змінила зони ризику та правила для подорожуючих

11:55,
2 Лютого 2021
1443
Рада ЄС змінила зони ризику та правила для подорожуючих
Рада ЄС змінила зони ризику та правила для подорожуючих
Автори:
З 1 лютого з’являться райони, куди «категорично не заохочують» подорожувати

1 лютого 2021 року Рада ЄС прийняла оновлені рекомендації щодо пересування країнами Європейського союзу у зв’язку з погіршенням ситуації. Про це повідомляється на сайті Ради.

Згідно з оновленими рекомендаціям, на мапах, які щотижня публікує Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC), з’явиться новий колір -  темно-червоний, доданий до існуючих зеленого (низький ризик захворювання), помаранчевого (середній ризик) , червоного (високий ризик) та сірого (недостатньо даних).

Цей колір буде застосовуватися до областей, де рівень циркуляції вірусу дуже високий, як і вірогідність захворіти. Темно-червоний колір позначає, що показник повідомлення про випадки COVID-19 за 14 днів становить 500 на 100000 чоловік або більше. Також це райони, у яких поширені декілька варіантів вірусу.

Рада ЄС повідомляє, що держави-члени Європейського союзу повинні категорично не підтримувати всі неважливі поїздки в червоні і темно-червоні райони, в той же час уникати збоїв для важливих поїздок.

Держави-члени ЄС будуть вимагати від людей, які подорожували у країни темно-червоного кольору, пройти тест на інфекцію COVID-19 після повернення, пройти карантин або самоізоляцію.

На момент публікаціїї останньої карти, - 28 січня 2021 року - майже всі країни ЄС в червоній зоні.

 

Фото: consilium.europa.eu

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду