Гіперлуп перевіз своїх перших пасажирів

Гіперлуп перевіз своїх перших пасажирів

12:20,
9 Листопада 2020
2598

Гіперлуп перевіз своїх перших пасажирів

12:20,
9 Листопада 2020
2598
Гіперлуп перевіз своїх перших пасажирів
Гіперлуп перевіз своїх перших пасажирів
Автори:
Двомісна капсула Pegasus (XP-2) перевезла перших пасажирів зі швидкістю 172 км на годину.

Virgin Hyperloop у Лас-Вегасі успішно завершила випробування своєї надшвидкісної транспортної технології. Як повідомляє Reuters, двомісна капсула Pegasus (XP-2) зі швидкістю 172 км на годину по вакуумному тунелю перевезла перших пасажирів. Ними стали топменеджери компанії.

Раніше компанія провела понад 400 тестових поїздок свого транспорту без людей на борту.

Розробники нової транспортної технології на базі магнітної левітації прагнуть розвинути швидкість свого транспорту до 1223 км за годину. 

Як запевняють у Virgin, це означатиме початок нової ери у подорожах.  Наприклад, у Virgin Hyperloop стверджують, що подорож від Нью-Йорка до Вашингтона займе всього 30 хвилин. Це у два рази швидше, ніж переліт на комерційному літаку, і в чотири рази швидше, ніж поїздка на швидкісному потязі.

Компанія Virgin планує отримати сертифікати безпеки до 2025 року, а до 2030 року планує почати комерційні перевезення з пасажирськими кабінами на 28 осіб.

Нагадаємо, що вперше проєкт різновиду вакуумного потягу гіперлуп був запропонований американськими інженерами Джеймсом Пауелом та Гордоном Денбі у 2003 році. Згодом цю ідею підтримав винахідник та співзасновник SpaceX Ілон Маск.

Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці, для руху з величезною швидкістю по вакуумних трубах. Принцип гіперлупу нагадує пневматичну пошту. Теоретично він зробить можливими півгодинні подорожі між середмістями Лос-Анджелеса та Сан-Франциско, зі швидкістю 670 миль/год або 1080 км/год.

Фото: Reuters

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду