Ексрозвідник Сноуден подав заявку на отримання російського громадянства

Ексрозвідник Сноуден подав заявку на отримання російського громадянства

12:41,
2 Листопада 2020
1388

Ексрозвідник Сноуден подав заявку на отримання російського громадянства

12:41,
2 Листопада 2020
1388
Ексрозвідник Сноуден подав заявку на отримання російського громадянства
Ексрозвідник Сноуден подав заявку на отримання російського громадянства
Автори:
Едвард Сноуден живе в Росії з 2013 року після того, як передав журналістам дані про програми стеження АНБ і ЦРУ.

Колишній співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США Едвард Сноуден, який з 2013 року мешкає в Росії, подав заяву на отримання російського громадянства. Про це він повідомив у своєму Twitter.

«Після стількох років розлуки з нашими батьками, моя дружина і я не маємо ніякого бажання бути розлученими з нашим сином. Тому в цю епоху пандемії і закритих кордонів ми подаємо на подвійне громадянство США та Росії», - написав Сноуден.

Колишній розвідник при цьому не збирається відмовлятися від американського громадянства. Сноуден зазначив, він з дружиною Ліндсі Міллс залишаться американцями і виховуватимуть сина згідно «з усіма цінностями Америки, які ми любимо, включаючи свободу висловлювати свою думку».

«Я з нетерпінням чекаю дня, коли зможу повернутися в США, щоб вся сім'я возз'єдналася. Наше головне бажання - щоб син відчував себе як вдома, де б він не жив», - написав ексрозвідник.

Раніше Сноуден отримав безстроковий вид на проживання в Росії. В кінці грудня Сноуден з дружиною чекають на народження першої дитини.

Едвард Сноуден живе в Росії з 2013 року після того, як передав журналістам дані про програми стеження АНБ і ЦРУ за американськими громадянами. Після цього він втік з США спочатку в Гонконг, а потім в Росію. У США Сноудену загрожує 30 років в'язниці за розголошення секретних відомостей.

У Росії дозволено подвійне громадянство. Іноземцям, які отримують російське громадянство, не потрібно відмовлятися від громадянства інших країн.

Нагадаємо, у вересні апеляційний суд дев'ятого округу США визнав незаконною програму стеження за дзвінками і листуванням користувачів інтернету, розроблену в Агентстві національної безпеки (АНБ). Вперше про програму стеження повідомив колишній співробітник АНБ Едвард Сноуден у 2013 році.  

Згідно з рішенням суду, збір записів телефонних розмов мільйонів американців без санкції суду порушує «Акт про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки» і може бути неконституційним.

Фото: Главком

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду