NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду

NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду

18:40,
26 Жовтня 2020
3930

NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду

18:40,
26 Жовтня 2020
3930
NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду
NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду
Автори:
У сюжетах телеканалів, які вийшли на початку жовтня, Антона Дробовича звинувачують в махінаціях з нерухомістю.

Директор Інституту національної пам’яті (УІНП) Антон Дробович розглядає можливість подавати до суду на телеканали NewsOne, Телеканал ZIK та 112.ua. Телеканали випустили сюжет, в якому Дробовича звинувачують в тендерних махінаціями в УІНП і декларуванні майна на чужі імена. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«На сьогодні статус такий: всі три мовники отримали адвокатські запити із витребуванням брехливих сюжетів для підготовки позову + вимогу прибрати фейкові матеріали з відкритого доступу. Подивимося, як вони зреагують. Якщо не перепросять, не приберуть із своїх ресурсів наклеп і не компенсують шкоду, то будемо розбиратися у судах», - заявив Дробович. 

8 жовтня 2020 року на телеканалі NewsОne вийшов сюжет «Корупція влади: Дробович в своїй декларації вказав занижену вартість придбаного майна”. Керівника УІНП звинувачують в тому, що він розробив корупційну схему, працюючи в «Мистецькому Арсеналі».

За даними авторів сюжету, під час роботи в «Арсеналі» Дробович купив квартиру в Києві вартістю $96 тис., але в декларації він вказав, що це житло тещі, яка ніколи в столиці не проживала.

Того ж дня дуже схожий сюжет під назвою «Махінації та приховування доходів: Портрет голови Інституту національної пам'яті Антона Дробовича» вийшов на телеканалі ZIK. У ньому чиновника називають “головним захисником дивізії СС "Галичина” і звинувачують в махінаціях з житлом у столиці. Наступного дня, 9 жовтня, такий же сюжет вийшов на телеканалі «112». Називався сюжет дуже просто «Хто такий Дробович».

«Годі й казати, що ця брехня не тримається купи і спростовується простим читанням моїх декларацій, що висять у відкритому доступі, але ці убогі навіть не змогли співставити, що працюю на посаді лише трохи більше 10 місяців», - відреагував Дробович на сюжети телеканалів.

Антона Дробовича призначили директором Інституту національної пам'яті 4 грудня 2019 року. Згідно з декларацією, голова УІНП минулого року заробив 1,35 млн грн. Крім того, він володіє автомобілем Volswagen Polo 2004 року, а також 1/3 квартир у Києві та Івано-Франківську. Має квартиру площею 77,3 кв.м. у користуванні у Києві, а також володіє квартирою площею 56,3 кв. м. в Ірпені.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука. Суд вважає, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність, також з пана Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.

Фото: Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду