У мережі з’явилося нове відео арешту та загибелі Джорджа Флойда

У мережі з’явилося нове відео арешту та загибелі Джорджа Флойда

10:59,
5 Серпня 2020
2276

У мережі з’явилося нове відео арешту та загибелі Джорджа Флойда

10:59,
5 Серпня 2020
2276
У мережі з’явилося нове відео арешту та загибелі Джорджа Флойда
У мережі з’явилося нове відео арешту та загибелі Джорджа Флойда
Автори:
Відео зняте за допомогою камер, які були закріплені на тілах поліцейських, які брали участь у затриманні Джорджа Флойда.

Британський таблоїд Daily Mail оприлюднив відео з камер, що закріплені на тілі двох поліцейських, які брали участь у затриманні Джорджа Флойда. Видання не уточнює, яким чином отримало доступ до цих записів — однак видно, що вони перезняті з монітора, повідомляє «НВ».

Перше відео з камери триває 8 хвилин 38 секунд. Воно починається з моменту, коли поліцейські підійшли до машини Флойда, та завершується тим, як після суперечки із затриманим правоохоронці повалили його на землю вже поруч з поліцейським авто.

Друге відео з камери поліцейського Олександра Куенга триває понад 18 хвилин. Запис починається ще в магазині Cup Foods, де продавець показує поліцейським імовірно фальшиву купюру у 20 доларів.

Ці відео доводять, що Флойд не намагався тікати з місця події. Коли його посадили вже закутого в наручники Флойда до поліцейської автівки, просив не садити його в тюрму. Запевняв, що страждає на клаустрофобію і йому страшно.

Раніше суд у США вирішив не оприлюднювати для громадськості відеозаписи інциденту з нагрудних камер 37-річного поліцейського Томаса Лейна та 26-річного Олександра Куенга (обидва працювали в поліції Міннеаполіса з серпня 2019 року, раніше не мали скарг на перевищення повноважень). Відео було долучено до справи за клопотанням адвоката Лейна, який сподівався таким чином довести невинність свого підзахисного, нагадує CNN.

Саме Лейн і Куенг були першими двома поліцейськими, які прибули до магазину Cup Foods у Міннеаполісі, де Флойд спробував розплатитися фальшивою купюрою.

Наприкінці травня в США темношкірий Джордж Флойд загинув після задушливого прийому, який до нього застосував поліцейський Дерек Шовен. Відео з інцидентом викликало хвилю протестів - спочатку в Міннеаполісі (штат Міннесота), а потім по всіх Сполучених Штатах. 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп запостив у Twitter відео, де його прихильник кричав про «white power» («владу білих»), але потім видалив його.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду