На токшоу ICTV і «1+1» Бурбу обговорювали без Бурби — моніторинг

На токшоу ICTV і «1+1» Бурбу обговорювали без Бурби — моніторинг

21:10,
1 Грудня 2021
1600

На токшоу ICTV і «1+1» Бурбу обговорювали без Бурби — моніторинг

21:10,
1 Грудня 2021
1600
На токшоу ICTV і «1+1» Бурбу обговорювали без Бурби — моніторинг
На токшоу ICTV і «1+1» Бурбу обговорювали без Бурби — моніторинг
Прокоментувати версію влади про причини свого звільнення та перебіг операції з захоплення «вагнерівців» колишній шеф розвідки зміг лише на «Україні».

Керівника головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу звільнили за те, що він ініціював активну частину операції «Авеню», не узгодивши її з президентом. Таку інформацію вперше озвучив в ефірі «Свободи слова» на ICTV радник президента Олексій Арестович. Про це йдеться в моніторингу токшоу за 22—26 листопада 2021 року.

В ефірі токшоу на ICTV Арестович наголосив, що попрощалися ще з трьома розвідниками, які «не змогли надати пояснення відносно величезних фінансових витрат» під час операції. Позиція Бурби в ефірі представлена не була.

Він же в ефірі «Права на владу» на «1+1» озвучив ще один ексклюзив: інформацію про те, що сам Бурба тричі переносив проведення операції нібито через нестачу процесуальних доказів щодо «вагнерівців». Цю тезу пізніше в ефрі заперечив депутат «Слуги народу» та учасник ТСК Олексій Жмеренецький, який вийшов на зв'язок зі студією. Він відкинув версію про три стадії операції, остання з яких була дезінформацією.

Арестович називав колишнього керівника розвідки «авантюристом, який зробив так, що операція не могла не провалитись», а саму операцію — «абсолютно непідготовленою». Вдавався він і до особистих образ, називаючи Бурбу «чорним полковником Порошенка» та «людиною, що розганяла Майдан» і при цьому нібито уникла люстрації. Та наголошував, що на розвідника завели чотири справи. Давид Арахамія наводив схожі аргументи і натякав, що має якийсь компромат на полковника.

Прокоментувати звинувачення Василь Бурба зміг лише в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», куди включався відозв’язком і де анонсував звернення до суду.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Андрія Любарця.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду