Плани британського уряду щодо мережі регіональних телекомпаній під загрозою зриву

00:00,
10 Травня 2011
334

Плани британського уряду щодо мережі регіональних телекомпаній під загрозою зриву

00:00,
10 Травня 2011
334
Плани британського уряду щодо мережі регіональних телекомпаній під загрозою зриву
Створити централізовану мережу і «нанизати» на неї локальні телеканали виявилось не так просто, як видавалось міністрові культури.

Намір міністра культури Великої Британії Джеремі Ханта (на фото) ініціювати створення мережі громадських регіональних телемовників, озвучений у січні, не здобув достатньої підтримки у галузі. Тож, як повідомляє The Guardian, втілення цього проекту, який мав бути головною складовою плану із розвитку регіонального телебачення, відкладається. Й не виключено, що планам Ханта не судилося здійснитися взагалі.

 

За попередніми розрахунками, на початку літа мав розпочатись процес ліцензування загальнонаціональної мережі, а влітку 2012 року - роздача ліцензій локальним телекомпаніям, що виявили бажання мовити в цій мережі. До 1 березня британський мінкульт (Department for Culture, Media and Sport) отримав понад 50 заявок від регіональних компаній, чого цілком вистачало для формування мережі. Одначе труднощі виникли на етапі отримання частоти та досягнення домовленостей із приватними операторами платного телебачення про трансляцію каналів нової мережі. Згідно з джерелами газети, наближеними до міністерства, вартість вирішення цих проблем, а також неможливість гарантувати поширення сигналу нової мережі на території всієї країни, поставили під сумнів реальність утілення проекту.

 

Водночас намірам випустити на ринок регіонального телебачення, - не досить розвинений, на думку міністра, - зустріла спротив наявних гравців цього ринку, які вбачали у загальнонаціональній мережі, підтримуваній державою, небезпечного конкурента. Тож вони доклали лобістських зусиль для того, щоб загальмувати процес створення нової мережі. За словами прес-секретаря міністерства, тривають консультації щодо плану розбудови локального телебачення.

 

The Guardian припускає, що уряд відмовиться від ідеї загальнонаціональної мережі та зосередиться на підтримці окремих регіональних мовників, щоб потім, якщо ці зусилля будуть результативними, повернутись до ідеї створення загальнонаціональної мережі із частиною спільного програмування та централізованим продажем реклами.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду