Незабаром ЮНЕСКО оголосить про заснування Міжнародного дня радіо

00:00,
13 Жовтня 2011
692

Незабаром ЮНЕСКО оголосить про заснування Міжнародного дня радіо

00:00,
13 Жовтня 2011
692
Незабаром ЮНЕСКО оголосить про заснування Міжнародного дня радіо
Виконавча рада ЮНЕСКО запропонувала запровадити Міжнародний день радіо, щоб привернути увагу до важливості цього медіа, сприяти доступу до інформації  через радіо та заохочувати співпрацю мовників.

ЮНЕСКО пропонує відзначати 13 лютого Міжнародний день радіо, адже саме в цей день у 1946 році було засновано радіо ООН.  З червня 2011  тривали консультації  з асоціаціями мовників, членами Європейського телерадіомовного союзу, суспільними, приватними та міжнародними мовниками. 91% організацій до яких зверталося ЮНЕСКО підтримали проект.

Поштовхом до такого рішення стала пропозиція Іспанії. Ще у 2008 році Academia Española de la Radio звернулася з пропозицією відзначати день радіо 30 жовтня – у день, коли на CBS у 1938 році, вийшов радіоспектакль «Війна світів» за Гербертом Уельсом, частково стилізований під прямий репортаж. Ймовірно, що ідея прив’язати святкування Дня радіо до події, що викликала паніку у слухачів, не знайшла підтримки у стінах ЮНЕСКО.

Як відомо День радіо  вже святкується 7 травня на пострадянському просторі, а також у Болгарії з 1945 року. За офіційною радянською версією в цей день у 1895 році російський фізик Олександр Попов сконструював перший радіоприймач.

Проголошення Міжнародного дня радіо відбудеться на найближчий Генеральній конференції ЮНЕСКО – 25 жовтня 2011 року у Парижі.

Джерело  Worldradioday

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
UNESCO
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду