Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення

00:00,
16 Березня 2012
370

Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення

00:00,
16 Березня 2012
370
Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення
Поки президентська робоча група готує концепцію обіцяного Дмитром Медведєвим громадського телебачення, опозиція вирішила перехопити ініціативу.

Депутат Держдуми від «Справедливої Росії», лідер руху «Молоді соціалісти» Дмитро Гудков запропонував створити в інтернеті незалежний телеканал.

Як повідомив Гудков Російській службі ВВС, перше засідання з розробки деталей проекту мало відбутися 15 березня.

«Президентський закон про громадське телебачення готується дуже довго. Ми вважаємо, що потрібно не чекати, а створювати суспільне телебачення самостійно», – заявив Гудков.

«Багато журналістів федеральних каналів приходили на опозиційні мітинги не як професіонали, а особисто. Їм нудно працювати в умовах цензури, і вони готові взяти участь в нашому проекті, спочатку навіть безкоштовно», – заявив він.

Назви для проекту поки не вигадали. Як пояснив Дмитро Гудков, йдеться не про традиційний телеканал, який здійснює мовлення нон-стоп, а про принципово новий формат. Це буде інтернет-портал, куди викладатимуться аналітичні програми на кшталт «Намедни», репортажі з місця подій, журналістські розслідування, інтерв'ю та політичні ток-шоу, які користувачі зможуть побачити у зручний для них час.

«Відкриємо рахунок в інтернеті, створимо наглядову раду із шанованих людей,  – каже Гудков. – Наші громадяни легко збирають на проведення мітингів десятки мільйонів рублів. Чому б нам не скинутися і не купити собі свободу слова? Невже в Росії не знайдеться мільйон осіб, готових сплачувати за це сто рублів на місяць?»

Джерело: Російська служба ВВС 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rospres.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду