Американське радіо NPR готується припинити мовлення

00:00,
18 Травня 2012
639

Американське радіо NPR готується припинити мовлення

00:00,
18 Травня 2012
639
Американське радіо NPR готується припинити мовлення
Через скорочення державного фінансування, проблеми з рекламодавцями та зменшення аудиторії суспільна радіостанція опинилася в кризовому становищі.

Ще минулого року американське суспільне радіо NPR (National Public Radio) стало жертвою світових тенденцій щодо зменшення державної частки бюджету мовників, яка в цьому разі становить 15%. А 2011 рік воно звершило із загальними збитками в $2,6 млн. Причиною ситуації, що склалася, зокрема є різке зменшення частки реклами у проміжках між програмами радіо, а, відповідно, і суми коштів за її розміщення.

Директор NPR Гері Нелл (Gary Knell) зауважує, що радіостанція вже чотири роки є збитковою. Більшість коштів на створення програм та забезпечення їх виходу в ефір NPR брало із резервів власного бюджету. «Колись ми оформлювали банківські кредити, але зараз не робитимемо цього, – каже він. – Якщо ми не зможемо працювати без збитків та посідати активну позицію серед інших радіостанцій, рано чи пізно нам доведеться припинити мовлення».

Через брак коштів значно страждає контент мовника. Зважаючи на те, що основним джерелом прибутку NPR, 45% бюджету, є продаж власних програм іншим суспільним та комерційним радіостанціям, умови для функціонування мовника наразі є вкрай несприятливими.

Крім того, більшість проектів, які нещодавно все-таки спромоглося запустити NPR, не знайшли відгуку в слухачів. Так, аудиторія мовника зменшилася на 10%. І на сьогодні виходу із ситуації редакція мовника не бачить. 

Джерело: The Washington Post

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lee-web.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду