ТРК «Буковина» пропонує відтермінувати трансформацію ОДТРК в суспільне мовлення

00:00,
31 Липня 2014
461

ТРК «Буковина» пропонує відтермінувати трансформацію ОДТРК в суспільне мовлення

00:00,
31 Липня 2014
461
ТРК «Буковина» пропонує відтермінувати трансформацію ОДТРК в суспільне мовлення
Трудовий колектив та первинна журналістська організація Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії «Буковина» одностайно заявили про те, що підтримують створення суспільного мовлення в Україні, але виступають проти «недосконалого законодавства і поспішних рішень, які приведуть до знищення найпотужнішого інформаційного проукраїнського ресурсу в країні».

Про це представники Чернівецької ОДТРК заявили під час зборів, присвячених питанню трансформації державного мовлення в суспільне. На думку учасників зборів, непрозоро виписані статті Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» щодо майбутнього ОДТРК передбачають перетворення їх на корпункти, що «рівнозначно знищенню телерадіокомпаній державницького спрямування в регіонах».

«Буковина – край прикордонний, багатонаціональний. Тож для буковинської громади інформаційна безпека є питанням номер один», – зазначали учасники зборів.

Колектив ОДТРК переконаний, що «створенню суспільного телерадіомовлення в регіонах має передувати велика організаторська робота щодо вдосконалення чинного законодавства з метою недопущення дерибану державного майна та розбазарювання нині існуючих частот державного мовлення».

Учасники зборів, у яких взяли участь, зокрема, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Петро Шегда, голова Чернівецької обласної організації НСЖУ Юрій Терон, закликали Держкомтелерадіо, Нацраду та Національну спілку журналістів України звернутись до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради з пропозицією відтермінувати впровадження суспільного мовлення на базі ОДТРК та зберегти державне мовлення «в умовах інформаційної війни як потужний центр об’єднання і консолідації громад в регіонах». Як зазначають учасники зборів, це передбачає вилучення ОДТРК з переліку елементів системи суспільного мовлення у Законі «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України»; створення у перспективі в кожному регіоні суспільного радіо і телебачення з мовленням 24 години на добу на базі нині існуючого частотного ресурсу ОДТРК; визначення шляхів фінансування суспільних регіональних каналів; відпрацювання механізму збереження майна та соціального захисту працівників ДТРК; забезпечення ФМ-частотами державних радіостанцій (у майбутньому суспільних); здійснення стовідсоткового покриття регіонів цифровим мовленням.

«Тільки такий виважений державницький підхід до створення Суспільного регіонального мовника дасть бажаний результат: кожна територіальна багатонаціональна громада отримає канал, який повністю задовольнятиме її інформаційні потреби», – підкреслелили на зборах.

Джерело: Суспільне мовлення

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ТРК «Буковина»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду