Європейська мовна спілка та Європейська комісія співпрацюватимуть у галузі суспільного мовлення

00:00,
26 Липня 2012
464

Європейська мовна спілка та Європейська комісія співпрацюватимуть у галузі суспільного мовлення

00:00,
26 Липня 2012
464
Європейська мовна спілка та Європейська комісія співпрацюватимуть у галузі суспільного мовлення
Організації підписали Меморандум розуміння, в якому проголошується необхідність підтримки реформування суспільного мовлення та сприяння його створенню в країнах, які прагнуть вступити до Євросоюзу.

Наявність справжнього суспільного мовлення, свобода ЗМІ та плюралізм думок в інформаційному просторі є ключовими критеріями вступу країн до Євросоюзу.

Від дня підписання Меморандуму (24 липня 2012 року) Європейська мовна спілка (The European Broadcasting Union – EBU) та Європейська комісія (European Commission) працюватимуть разом, щоб допомагати державам створювати та реформувати суспільне ТБ і радіо так, щоб вони відповідали стандартам незалежності, ефективності, суспільної відповідальності та економічної стабільності.

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле (Stefan Füle) та президент Спілки Жан-Поль Філліпот (Jean-Paul Philippot) офіційно привітали таке партнерство.

Жан-Поль Філліпот акцентував зокрема на тому, що реформування суспільного мовлення у більшості з країн здійснити буде важко, зважаючи на те, що в деяких випадках зміни будуть значними.

«Суспільні мовники потребують не тільки стабільного фінансового становища, а й захисту від необґрунтованого політичного втручання. В теперішніх умовах, коли все швидко змінюється, також необхідно працювати з сучасними технологіями. Крім того, всі ці характеристики мають поєднуватися з обов’язковими для суспільних медіа критеріями: універсальністю, незалежністю, різноманіттям, підзвітністю, інноваційністю та високою якістю», – підсумував він. 

Джерело: EBU 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ebu
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду