Зураб Аласанія: «Суспільне ТБ буде відкритим і вільним. Працювати воно буде для всього суспільства»

00:00,
30 Травня 2014
405

Зураб Аласанія: «Суспільне ТБ буде відкритим і вільним. Працювати воно буде для всього суспільства»

00:00,
30 Травня 2014
405
Зураб Аласанія: «Суспільне ТБ буде відкритим і вільним. Працювати воно буде для всього суспільства»
Гендиректор Першого національного Зураб Аласанія відповів на питання громадськості щодо суспільного телебачення, яке, відповідно до нещодавно прийнятого Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», буде створено, зокрема, на базі НТКУ.

«Для переліку того, що зроблено для переходу Першого національного на суспільне знадобиться час, який ми вже працюємо на НТКУ, тобто два місяці. Працюємо над цим щодня», – каже Зураб Аласанія, відповідаючи на питання про те, які кроки вже зроблено в бік трансформації.

Гендиректор зазначив, що про створення Наглядової ради йтиметься тільки після того, як буде сформовано нову Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

Також пан Аласанія окреслив формат співпраці з журналістською ініціативою «Громадське телебачення», одним із засновників і членів програмної ради якої він є:

«Суспільне телебачення буде відкритим і вільним. Працювати воно буде для всього суспільства (а не тільки для конкретної громади – корінь слова "суспільне"). "Громадське телебачення", до програмної ради якого я увійшов тиждень тому, зараз намацує шляхи подальшого існування. Як гендиректор НТКУ я дуже зацікавлений в якісному продукті і тямущих авторах. На Громадському їх чимало. Кожному з них запропоновано подумати над власним авторським проектом на Першому національному. Як власне і будь-якій талановитій людині в країні».

«Я дуже сподіваюся і зроблю все для того, щоб суспільне було найжвавішим і найменш офіційним серед усіх каналів України. Це канал для людей», – також заявив пан Аласанія.

Джерело: Суспільне мовлення

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ipress.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду