Сирію звинувачують у блокуванні сигналу BBC

00:00,
22 Жовтня 2012
409

Сирію звинувачують у блокуванні сигналу BBC

00:00,
22 Жовтня 2012
409
Сирію звинувачують у блокуванні сигналу BBC
Британська корпорація суспільного мовлення ВВС повідомила про перешкоджання трансляції сигналу своїх міжнародних новинних служб з боку Сирії. Країну звинувачують у використанні спеціального пристрою, який блокує сигнал. 

Ще минулого тижня корпорація ВВС заявила, що останніми днями в неї відбуваються постійні збої сигналу в Середземномор'ї і Європі. Серед служб, які піддаються «навмисним» атакам, ВВС назвала міжнародну службу новин BBC World News, телеканали арабської служби BBC Arabic і радіослужби BBC World Service англійською та арабською мовами.

ВВС також акцентує на тому, що з подібними проблемами зіткнулися і інші мовні корпорації, в тому числі CNN і «Голос Америки».

В п'ятницю представники ВВС повідомили, що, як вони встановили, сигнал блокується з Сирії, але ким саме – наразі не відомо. Проте дехто з корпорації вважає, що зрив сигналу був організований за допомогою іранської влади. На ВВС назвали зрив мовлення «грубим порушенням міжнародних правил телемовлення».

Західні та арабські ЗМІ вже не вперше звинувачують сирійську владу в необ'єктивному та навіть брехливому висвітленні ситуації в країні і розпалюванні громадянської війни. Західні ЗМІ також звинувачували Іран у сприянні режимові Башара Асада, нині діючого президента Сирії. Громадянська війна в Сирії тягнеться з березня 2011 року.

Джерело: The Guardian, The Telegraph

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
reuters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду