Путін бажає, щоб реклама на ТБ і радіо лунала тихіше

00:00,
8 Лютого 2013
685

Путін бажає, щоб реклама на ТБ і радіо лунала тихіше

00:00,
8 Лютого 2013
685
Путін бажає, щоб реклама на ТБ і радіо лунала тихіше
Російський президент доручив відрегулювати звук реклами, яка перериває радіо- і телепрограми, пише газета «Известия» з посиланням на джерела в уряді РФ.

Звук реклами на радіо і телебаченні повинен лунати тихіше, його слід вирівняти відповідно до звуку програм, у паузах котрих вона звучить. Таке доручення дав президент Росії  Володимир Путін.

Джерела видання відзначають, що у випадку необхідності пропонується внести правки до федерального закону «Про рекламу».

Російський закон «Про рекламу», відзначає газета, вже містить норми, котрі регулюють рівнь гучності реклами на ТБ і радіо: рівень звуку реклами не повинен перевищувати середній рівень звуку програми, яка переривається.

Однак законом передбачається, що параметри рівня звуку реклами і програми, під час якої вона транслюється, визначаються вимогами технічного регламенту. Поки що ж такого техрегламенту у Росії не існує, а, відповідно, немає можливості притягнути до відповідальності розповсюджувачів реклами, відзначають «Известия».

«Звук реклами та ефіру вже вирівняли у США і Німеччині. Така норма розроблена Європейською телерадіомовною компанією, але працює вона не у всіх країнах ЄС. У 2010 році Федеральна антимонопольна служба РФ вже зверталася до телеканалів з проханням вирівняти звук рекламних кліпів і програм, але суттєвого ефекту це не дало», – пише газета.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Proaudio
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду