Бразильські силовики назвали журналістів «раковою пухлиною світу»

Бразильські силовики назвали журналістів «раковою пухлиною світу»

00:00,
17 Червня 2014
471

Бразильські силовики назвали журналістів «раковою пухлиною світу»

00:00,
17 Червня 2014
471
Бразильські силовики назвали журналістів «раковою пухлиною світу»
Бразильські силовики назвали журналістів «раковою пухлиною світу»
«Репортери без кордонів» (RSF) привертають увагу до брутального нападу силовиків на кореспондентку електронного інформаційного сайту Mídia NINJA й активістку Карінні ді Магальяніс (Karinny de Magalhães), а також до їхніх образ на адресу журналістів.

Напад було вчинено в адміністративному центрі штату Мінас-Жерайс Белу Орізонті.

З посиланням на сайт Mídia NINJA «Репортери» повідомляють подробиці інциденту. Журналістка знімала на мобільний телефон мирну демонстрацію, що відбувалася під гаслом Copa sem povo, tô na rua de novo! (Кубок без людей, а ти – знову на вулицю!».

Коли військова поліція  почала розганяти маніфестантів сльозогінним газом, Карінні переслідувала дюжина силовиків.   Вони напали на неї зі словами: «Ви, журналісти, - ракова пухлина світу. Тож помріть усі».

У репортерки відібрали мобільний телефон, її змушували назвати пін-код, та вона відмовилася виконати вимогу. Потім її доправили до поліцейського відділку і там побили, від чого Карінні знепритомніла.

«Карінні ді Магальяніс зазнала нелюдського ставлення, - заявила завідувач бюро країн Америки RSF Каміллла Сульє (Camille Soulier). – На чемпіонаті світу з футболу бразильська влада повинна зробити усе можливе, щоб захистити журналістів».

Відколи у Бразилії влітку минулого року розпочалися масові акції протесту, атак зазнали близько 120 репортерів.  Згідно з даними Бразильської асоціації розсліду вальної журналістики (ABRAJI), понад 80 відсотків цих насильницьких акцій були вчинені військовою поліцією, що вирізняється «надзвичайно брутальними методами».

За Індексом свободи RSF Бразилія посіла 2014 року 111 місце серед 180 країн світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Карінні ді Магальяніс, revolution-news.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду