Швеція інформує населення про нові вимоги ліцензійної плати для глядачів ТБ

00:00,
4 Березня 2013
451

Швеція інформує населення про нові вимоги ліцензійної плати для глядачів ТБ

00:00,
4 Березня 2013
451
Швеція інформує населення про нові вимоги ліцензійної плати для глядачів ТБ
Управління з питань ліцензування телебачення почало масштабне дослідження, аби виявити скільки шведів користуються мобільними пристроями для перегляду програм суспільного мовлення. Вони також визначили суму, яку за новим законодавством доведеться сплачувати таким користувачам.

Раніше повідомлялося, що, згідного з новим законодавством в Швеції власників персональних комп'ютерів і планшетів зобов'яжуть платити за перегляд телепрограм в інтернеті.

Зараз же управління з питань ліцензування телебачення почало інформаційну кампанію з інформування населення про нові вимоги. Переважно їхня увага звернена саме на власників мобільних пристроїв, а не персональних ПК.

Генеральний директор ліцензійного відділу Карл-Густав Йоханссон (Carl-Gustav Johansson) повідомляє, що від початку інформаційної кампанії вже з’явилися перші надходження від таких користувачів.

Сума ліцензійною платою залишилася незмінною – близько 2000 крон, або 320 доларів на рік.

Наразі за телевізійну ліцензію сплачує до 90% шведських домогосподарств. Але тепер ціль ліцензійного відділу полягає у тому, щоб заохотити до сплати коштів тих користувачів, які не мають телевізора, а переглядають телебачення на інших пристроях.

На негативну оцінку такої ініціативи ліцензійний відділ відповідає тим, що наразі існує потреба у створенні багатьох форматів трансляції програм телебачення. «Цілком можливо, що у людини може не бути телевізора, йому зручно йому дивитися телебачення саме на мобільному телефоні або ПК, наприклад. Ми повинні відреагувати на цю потребу»,  – зауважує Карл-Густав Йоханссон.

Джерело: The Local

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду