ВВС продає своє видавництво путівників

00:00,
20 Березня 2013
323

ВВС продає своє видавництво путівників

00:00,
20 Березня 2013
323
ВВС продає своє видавництво путівників
ВВС продасть своє видавництво Lonely Planet, що відоме своїми путівниками багатьма країнами світу. 

Причиною продажу стало фінансове становище Lonely Planet, яке останнім часом тільки погіршується. Саме видавництво, що випускає путівники знаходиться в Австралії, де останні кілька років триває зміцнення національної валюти. Через це організації, що працюють на експорт, втрачають прибуток, пояснюють представники ВВС. Інформацію про складне становище видавництва британська корпорація вже озвучувала в 2010 році, проте тоді про варіант продажу видавництва мова не йшла.

Зараз же Lonely Planet буде куплена американською компанією NC2. Сума операції складе 51,5 мільйона фунтів стерлінгів (75 мільйонів доларів). Це у два з половиною рази менше тих грошей, які британська корпорація раніше віддала за Lonely Planet. Тоді ВВС купувала його двома траншами – в 2007 і 2011 роках – і віддала130 мільйонів фунтів стерлінгів (195 мільйонів доларів).

Діана Койл (Diane Coyle), голови наглядової ради ВВС та голова комітету зі стратегічного розвитку, зауважує: «Стратегія ВВС зараз полягає у тому, щоб зосередитися на змісті програм і більше не купувати сторонні бренди». Такої політики компанія дотримується останні два роки. Так, в 2011 році корпорація продала всі свої журнали інвестиційному фонду Exponent.

Lonely Planet існує з 1972 року і є найбільшим видавництвом путівників у світі. Журнали видавництва виходять вісьмома мовах, кількість друкованих видань сягає п'ятисот.

Джерело: BBC News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду