Суспільне мовлення Швеції відкрило публічний архів своїх телепрограм

00:00,
23 Квітня 2013
349

Суспільне мовлення Швеції відкрило публічний архів своїх телепрограм

00:00,
23 Квітня 2013
349
Суспільне мовлення Швеції відкрило публічний архів своїх телепрограм
Шведська корпорація SVT запустила систему відкритого доступу до усього контенту, який було вироблено мовником.

Редактори суспільного телебачення розповідають, що мають намір викласти в архів близько 10 тисяч годин своїх програм та телевізійних фільмів.  Відтепер вони будуть доступні на порталі oppetarkiv.se. Зараз туди вже завантажено 800 епізодів близько двохсот різних шоу. Мовник SVT заявляє, що він прагне додавати 50 нових програм кожен місяць.

Ця ініціатива зробить доступним доволі широкий асортимент серіалів, шоу дітей, розважальних програм, документальних фільмів, програм про культурну та спорт.

Такі нововведення стали можливими через внесення змін до закону, що регулює авторські права і угоду між SVT та державою про власне виробництво програм мовником та їх поширення.

Цей крок є останнім у серії цифрових ініціатив шведської телекомпанії. У лютому SVT нарешті завершила роботу над своїми каналами та запустила усі п’ять – SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen і SVT24 (доступні в Інтернеті). 

Джерело: TBI Vision 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
SVT
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду