«Спільнобачення» не вважає Громадське телебачення конкурентом

00:00,
18 Червня 2013
444

«Спільнобачення» не вважає Громадське телебачення конкурентом

00:00,
18 Червня 2013
444
«Спільнобачення» не вважає Громадське телебачення конкурентом
Під час другої презентації громадського проекту «Спільнобачення» 18 червня представники ініціативної групи заявили, що жоден аналогічний проект не вважають конкурентом, зокрема і нещодавно представлене hromadske.tv.

Одна з ініціаторів проекту Світлана Тараненко пояснила це тим, що місія «Спільнобачення» – змінити країну, тому чим більше проектів братиме в цьому процесі участь, тим краще. На питання, чому вони не об’єднуються, Тараненко відповіла, що пропонувала це Роману Скрипіну, який зібрав команду Громадського телебачення, але він відмовився.

Ми звернулися за коментарем до Романа Скрипіна:

«Різні проекти громадського телебачення з'являються тому що є запит суспільства на це, так само як і запит у журналістів. Проекти не є конкурентами за визначенням: назва «громадське» покладає високу відповідальність за якість контенту, аби не розчарувати аудиторію в очікуваннях. Віримо, що всі проекти приречені рано чи пізно стати одним цілим», – зазначив пан Скрипін.

Презентація відбувалася в приміщенні Національної спілки журналістів України і здебільшого її зміст дублював попередню подію, про яку ми вже писали. Проте деякі відомості були уточнені, були інші спікери-члени команди, а також був довгий блок питань і відповідей, під час якого журналісти і запитали про ставлення до аналогічного проекту громадського інтернет-телебачення, презентованого 11 червня командою з 15 журналістів і прес-секретаря, 8 з яких – колишні співробітники ТВі.

Було уточнено інформацію щодо абонентської плати. Раніше повідомлялося, що абонентська плата не є обов’язковою, але даватиме додаткові можливості: розширений доступ до контенту без реклами, до аналітичного розділу інтернет-порталу та до архіву. Тепер стало відомо, що абонентська плата в розмірі близько 1 гривні (сума ще буде обговорюватися на Конгресі партнерів у вересні) даватиме також можливість брати активну участь у творенні контенту шляхом коментування, голосувань тощо. Але вільний доступ до трансляцій не відміняється.

Також було заявлено, що під проект створюватиметься платформа, яка дозволить втілити ідею впливу громадськості на контент і буде, за словами Світлани Тараненко, новаторською не тільки в межах України, але і на світовому рівні.

Джерело: Суспільне мовлення

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook/Marina Cruz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду