В Ефіопії за звинуваченням у тероризмі судять блогерів та журналістів

В Ефіопії за звинуваченням у тероризмі судять блогерів та журналістів

00:00,
5 Серпня 2014
512

В Ефіопії за звинуваченням у тероризмі судять блогерів та журналістів

00:00,
5 Серпня 2014
512
В Ефіопії за звинуваченням у тероризмі судять блогерів та журналістів
В Ефіопії за звинуваченням у тероризмі судять блогерів та журналістів
В Аддіс-Абебі відновлюється суд над сімома блогерами із сайту Zone Nine та трьома журналістами за звинуваченням у «дестабілізації держави». Їм інкримінують таємну змову з оголошеною в Ефіопії терористичною групою Ginbot 7, що базується у Сполучених Штатах Америки. Про це пише Міжнародний інститут преси (IPI).

Ось їхні імена: Зелалем Кібрет (Zelalem Kibret), Натаїл Фелеке (Natnail Feleke), Махлет Фантахун (Mahlet Fantahun). Атнаф Берхане (Atnaf Berhane), Абель Вабелла (Abel Wabella) Бефекаду Хайлу  (Befekadu Hailu), Тестафем Вальдьєс ( Tesfalem Waldyes), Едом Кассає (Edom Kassaye), Асмамав Хайлегеоргіс    (Asmamaw Hailegeorgis).

Дев’ятьох звинувачених тримають за ґратами з квітня цього року. Одного судять заочно. Звинувачення проти них було висунуто 15 липня і процес триває з перервами.

На домашній сторінці сайту Zone Nine розміщене гасло «Ми публікуємо блоги, бо ми небайдужі!» (We blog because we care!) На ній розміщуються переважно коментарі на суспільні та політичні теми з критикою ефіопського уряду.

Обвинувачення стверджує, що це лише прикриття підпільної роботи членів групи Zone Nine. Вони нібито пройшли вишкіл із виготовлення вибухівки та готувалися чинити терористичні акти в Ефіопії. Натомість правозахисні організації розцінюють судовий процес як навальний наступ на свободу преси.

Віденський Міжнародний інститут преси (IPI) розцінює судовий процес в Аддіс-Абебі як «останній напад на журналістів у країні, уряд якої вже давно контролює новинні медіа й нині є одним з найбільших порушників свободи слова  на континенті».

Починаючи з 2011 року, за звинуваченням у причетності до тероризму, в Ефіопії вже засуджені 5 редакторів і авторів.

«Міжнародний тиск, - констатує організація, - досі виявився неефективним, щоб домогтися їхнього звільнення».

Заступниця директора африканського відділу Human Rights Watch (HRW) Леслі Лефкоу (Leslie Lefkow) звинуватила ефіопську владу у тому, що вона «чинить глум над власною правовою системою».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lonelyplanet.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду