«Громадське телебачення» розповіло, навіщо воно Україні

00:00,
6 Вересня 2013
500

«Громадське телебачення» розповіло, навіщо воно Україні

00:00,
6 Вересня 2013
500
«Громадське телебачення» розповіло, навіщо воно Україні
Портал «Велика ідея» представив опитування творців онлайн-проекту «Громадське телебачення» (hromadske.tv), запитавши, навіщо Україні потрібен такий проект, якою буде його ідеологія, на кого він рівняється, скільки коштуватиме та ін.

Розповідали про проект Сергій Андрушко, Наталія Гуменюк, Роман Вінтонів, Юлія Банкова та Роман Скрипін.

«"Громадське" – це журналістика, а не медіабізнес. Таких телеканалів у нас, на жаль, немає. «Громадське» не для того, щоб тільки розважати й будь-якою ціною тримати високий рейтинг. Наш рейтинг, як у європейських мовників, має триматися завдяки якості контенту та невторинності інформації. В Україні є друковані та онлайн-медіа, які намагаються це робити, але вони не працюють з відео професійно, а відео – дуже потужний медіум. Ми хочемо все поєднати», – каже Наталія Гуменюк.

Роман Скрипін розповів, що у своїй ідеології hromadske.tv братиме приклад з BBC, де всі питання балансу інтересів регулюються спеціальним документом – «Редакційними настановами». Також він зазначив, що середній річний бюджет «Громадського» складає близько 12 млн грн на рік. 

«"Громадське" не проти когось. Для нього немає ворогів. Воно не має політичної ідеології. Звісно, позиція буде максимально нейтральна. Якщо хочете, ми намагатимемося вибудувати паралельний світ, показати, якою може бути Україна, якщо ми вийдемо за схибле коло реалій. Схибле в першу чергу нашим рідним українським телебаченням», – заявив Скрипін.

Також ініціатори проекту підкреслили, що весь час, що пройшов від презентації проекту, вони робили «невидиму на перший погляд» роботу – ґрунтовно закладали фундамент, оскільки хочуть, щоб проект працював довго і якісно.

Нагадаємо, проект hromadske.tv був презентований ініціативною групою українських журналістів у червні 2013. Докладно про концепцію проекту можна прочитати в нашому матеріалі.

Джерело: Велика ідея

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com/hromadsketv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду