Грецькі неонацисти побили тележурналістів

00:00,
13 Грудня 2013
354

Грецькі неонацисти побили тележурналістів

00:00,
13 Грудня 2013
354
Грецькі неонацисти побили тележурналістів
Прихильники праворадикальної партії «Золотий світанок» (Golden Dawn) побили кореспондента Star TV Панайотіса Бусіса (Panagiotis Bousis). Оператор цього телеканалу також зазнав фізичного насильства, повідомила Медіаорганізація Південно-Східної Європи (SEEMO). 

Тележурналісти висвітлювали зібрання цієї партії у передмісті Афін, у якому брали участь близько 300 її членів і прихильників. Одягнені у форму поліцейські не реагували на інцидент, хоча перебували за декілька  метрів від місця події.

Це не перший подібний інцидент у  Греції, коли члени «Золотого світанку» погрожують або нападають на журналістів. В останні роки, як відзначає медіаорганізація, це кількість погроз значно зросла.

«Грецька поліція та суди вочевидь не квапляться розслідувати чи засуджувати напади на репортерів», - заявив генеральний секретар Медіаорганізації Південно-Східної Європи Олівер Вуйович (Oliver Vujovic). Він закликав владу в Афінах невідкладно зреагувати на цей брутальний напад і звернувся до міністра громадського порядку та захисту громадян Греції пояснити поведінку співробітників поліції під час  інциденту.

Медіа вважають партію «Золотий світанок» (грец. Χρυσή Αυγή) неонацистською, хоча сама вона відкидає це визначення. Насправді ж члени цієї право радикальної організації у минулому використовували нацистську символіку та високо оцінювали нацистських керівників  Німеччині. Її теперішній лідер Нікос Міхалоліакос  (Nicos  Michaloliakos) відкрито характеризує свою партію як націоналістичну та расистську.

На загальнонаціональних виборах  2012 року «Золотий світанок», спекулюючи на загрозах безробіття і  жорсткої економії та на антиіміграційній риториці, отримав 7% голосів. Цього було достатньо, щоб увійти до парламенту.

Нині це третя за популярністю політична партія в Греції, хоча її діяльність пов’язана зі скандалами та насильством. За результатами розслідування справи про вбивство у вересні 2013 року  антифашиста репера Павлоса Фіссаса (Pavlos Fissas) лідер партії Міхалоліакос, ряд інших депутатів і членів партії «Золотий світанок» були арештовані та звинувачені у створенні злочинної організації. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мітинг «Золотого світанку». one-europe.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду