IFJ вимагає негайно припинити атаки проти медійників у Газі

IFJ вимагає негайно припинити атаки проти медійників у Газі

00:00,
24 Липня 2014
648

IFJ вимагає негайно припинити атаки проти медійників у Газі

00:00,
24 Липня 2014
648
IFJ вимагає негайно припинити атаки проти медійників у Газі
IFJ вимагає негайно припинити атаки проти медійників у Газі
Міжнародна федерація журналістів (IFJ) закликала збройні сили Ізраїлю покласти край нападам на репортерів та медіаорганізації у палестинському анклаві - секторі Газа, повідомив сайт МФЖ.

«Кожного дня ми дізнаємося про нові й нові інциденти. Журналістів, які повідомляють про події у Газі, залякують, на них чинять напади, їх убивають, - заявив президент МФЖ Джим Бумела (Jim Boumelha). – Надто багато репортерів і медійників вже зазнали поранень і загинули, виконуючи свій професійний обов’язок. Якщо насильство триватиме, то неминуче будуть втрачені й інші життя».

Очільник наймасовішої у світі медійної організації вимагає від влади Ізраїлю «контролювати свої збройні сили й негайно припинити зловживати силою».

Філія МФЖ - Синдикат палестинських журналістів (PJS) – повідомила, що 22 липня під час ізраїльського рейду на шпиталь Аль-Акса було поранено оператора телестанції Palestine TV Самі Табета (Sami Thabet). Того ж дня гумові кулі влучили у журналістів Palestine Today TV Ахмада аль-Бодейрі (Ahmad Al Bodeiri) та Сару аль-Атру (Al-Athra).

Під час нового спалаху насильства ізраїльські літаки обстріляли розташований у центрі Гази офіс Al Jazeera. Медійники катарської телемережі змушені були евакуюватися з будівлі.

Ці атаки, відзначає МФЖ, ізраїльські військові вчинили наступного дня після того, як міністр закордонних справ Авігдор Ліберман стверджував, що Al Jazeera «транслює передачі на Газу і світ, підбурюючи проти Ізраїлю, поширюючи брехню та провокації і заохочуючи терористів до дій». Він сказав також, що розглядає можливість заборони в Ізраїлі програм катарської телемережі.

МФЖ у зв’язку з драматичним становищем рекомендує журналістам регіону користуватися її посібником Front Line Journalism Handbook, розробленим спеціально для репортерів, які працюють в арабському світі та на Близькому Сході. Він містить цінні практичні поради з безпеки та висвітлення подій у зонах конфліктів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
en.wikipedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду