В Україні запустили «Владометр» у форматі Web 2.0

00:00,
18 Жовтня 2010
316

В Україні запустили «Владометр» у форматі Web 2.0

00:00,
18 Жовтня 2010
316
В Україні запустили «Владометр» у форматі Web 2.0
1 жовтня відбулася презентація нового проекту громадського моніторингу політичних обіцянок у рамках кампанії «Новий громадянин», повідомляє кореспондент Openbiz. Презентацію проводили на «владних горах» ‑ біля Маріїнського парку напроти Кабміну (перехід на світлофорі від вулиці Шовковичної до Грушевського).

 

«Владометр» ‑ це новий український Web 2.0, інструмент громадського контролю за владою, зміст якого створено користувачами. За основу взято досвід американського сайту Оbamameter.Мета «Владометра» ‑ зробити українську політику більш прозорою і менш популістською, а також змусити політиків більш уважно ставитися до своїх обіцянок та їх виконання.
 

Проект дає відповіді на питання:

Які обіцянки і коли давали українські політики?

Які з цих обіцянок виконали, а які порушили?

Хто з українських політиків найчастіше порушує свої обіцянки?

Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

 

Користувачі новинки будуть моніторити слова і вчинки президента України, прем'єр-міністра і членів уряду, депутатів Верховної Ради, політиків і чиновників – починаючи від голови сільради й до самого високого рівня посадовців.

 

«Владометр» фіксує й оцінює виконання обіцянок і завжди у відкритому доступі. На виході читачі отримують зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянами, активістами, журналістами та аналітиками.

 

Головний редактор сайту Вахтанг Кіпіані, керівник проекту Світлана Заліщук.
www.vladometr.org , як повідомили кореспонденту Openbiz, працює поки що в демо-версії, але з 2 жовтня 2010 року на ресурсі вже можна розміщати свої матеріали (тексти).


 

Проект проводиться за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та «Інтерньюз Нетворк».

 

Позиції авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду Сполучених Штатів Америки.

Джерело: Openbiz

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду