Cьогодні відбудеться дискусія: «Чи потрібна владі незалежність медіа в умовах корупції?»

00:00,
20 Жовтня 2010
359

Cьогодні відбудеться дискусія: «Чи потрібна владі незалежність медіа в умовах корупції?»

00:00,
20 Жовтня 2010
359
Cьогодні  відбудеться дискусія: «Чи потрібна владі незалежність медіа в умовах корупції?»
Однією з найбільш актуальних та хвилюючих тем останнього півріччя є цензура та втручання в діяльність медійних організацій. Це непокоїть не тільки українців, а й міжнародну спільноту.

 

Зокрема міжнародні організації та рухи. Все це значно впливає на рівень довіри до України та до нової української влади. Влади, яка проголосила рішучу боротьбу з корупцією одним зі своїх найближчих пріоритетів.

 

Разом з тим, без вільних медіа не може бути ані демократії, ані належного врядування та прозорості, ані боротьби із корупцією. Адже незалежні та добре освічені журналісти є найбільшою гарантією того, що влада в державі буде підзвітною та відкритою, здатною ефективно протидіяти корупції. Авангардом журналістського антикорупційного руху є журналісти-розслідувачі. Тож саме зараз прийшов час визначити, чи є в Україні вільні та незалежні медіа, чи здатні вони виступати каталізатором дій влади у подоланні тотальної корупції та чи готова влада реагувати на факти корупції, виявлені журналістами?

 

Творче об’єднання «ТОРО», Інститут розвитку регіональної преси та Представництво в Україні Фонду Фрідріха Науманна запрошують Вас долучитись до пошуку відповідей на ці та інші питання під час відкритої дискусії «Для чого українським медіа незалежність? Запитання, породжене українською корупцією».

 

Захід відбудеться 20 жовтня 2010 року, в місті Київ, готель «Київ», VIP-зала (вул. Грушевського, 261) з 11:00 до 14:00.

 

Робочі мови заходу:українська, російська.

 

До участі в заходізапрошені експерти:

• представники уряду України, що координують державну антикорупційну політику (Андрій Богдан, Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики; Руслан Рябошапка, директор Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату КМУ);

• представники українських медіа, що практикують жанр журналістських розслідувань;

• провідні експерти у сфері медіа (Наталія Лігачова, Телекритика; Людмила Панкратова, Інститут розвитку регіональної преси; Вікторія Сюмар, Інститут масової інформації; Валерій Іванов, Академія української преси, Андрій Куликов, телеканал ICTV).

 

Програма заходу додається.

 

За додатковою інформацією просимо звертатися до асистента проектів Творчого об’єднання «ТОРО»Вікторії Дігтяр (тел.: +38 0522 27 27 54, e-mail:digtyar@toro.org.ua)

 

Організатори будуть раді бачити Вас на заході.

 

Творче об’єднання «ТОРО» є Контактною групою в Україні Transparency International – глобальної антикорупційної неурядової організації, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія Творчого об’єднання «ТОРО» полягає у впровадженні в Україні демократичних процедур участі громадян у формуванні та реалізації державної політики. Дізнатися більше про діяльність організації можна на сайті www.toro.org.ua.

 

Джерело: ТО "ТОРО"

Автор: Олексій Хмара, Президент Творчого об’єднання «ТОРО»

Додатки: Програма ( programa_i_pres_anons.zip, 413 Kb )   

 

"Медіаграмотність"

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду