Конгресмени проти Facebook

00:00,
22 Жовтня 2010
295

Конгресмени проти Facebook

00:00,
22 Жовтня 2010
295
Конгресмени проти Facebook
Конгресмени Едвард Маркі і Джо Бартон направили листа гендиректору найбільшої у світі соціальної мережі Facebook Марку Цукербергу у зв'язку зі скандалом навколо витоку конфіденційної інформації. Напередодні в The Wall Street Journal (WSJ) з'явилася стаття про те, що розробники найбільш популярних додатків для Facebook передавали дані про її користувачів десяткам компаній, що займаються рекламою.

 

Число користувачів Facebook складає близько 500 млн осіб, тому «неодноразові витоки конфіденційних відомостей не можуть не викликати тривоги», йдеться у листі конгресменів пану Цукербергу. Вони просять уточнити, якого числа могли бути ці витоки щодо користувачів, коли саме Facebook стало про це відомо, і які заходи компанія збирається провести для виправлення ситуації. Маркі й Бартон чекають відповіді на свої запитання не пізніше 27 жовтня.

 

У серпні Маркі й Бартон направляли аналогічні запити власникам 15 популярних сайтів, де, за інформацією WSJ, використовувалися програми для збору особистих даних про користувачів.

 

Представник Facebook заявив, що компанія готова «розбиратися з усіма неясностями і співпрацювати з конгресменами». А топ-менеджер Facebook Майк Вернал ще в неділю у своєму блозі визнав, що надання індивідуальних номерів стороннім компаніям порушує правила соціальної мережі. У більшості випадків розробники і не мають наміру передавати таку інформацію, але вона може вийти назовні через технічні особливості роботи деяких браузерів, поскаржився він. Однак ця проблема, швидше за все, буде не такою серйозною, тому що за індивідуальним номером користувача не можна отримати конфіденційної інформації без його особистої згоди, підкреслює пан Вернал.

 

Правозахисники закликають Facebook посилити контроль за збереженням персональних даних користувачів при роботі з додатками. Компанія повинна передати цей контроль у руки самих користувачів, вважає Кріс Конлі, партнер Американського союзу за цивільні права, з Північної Каліфорнії.

Тим часом у понеділок знову почали працювати деякі з додатків соціальної мережі, закриті Facebook після публікації WSJ.

 

Джефрі Фаулер

Джерело: «Ведомости»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду