Операційна система Windows 8 може з'явитися у 2012 році

00:00,
26 Жовтня 2010
388

Операційна система Windows 8 може з'явитися у 2012 році

00:00,
26 Жовтня 2010
388
Операційна система Windows 8 може з'явитися у 2012 році
Операційна система Windows 8, яка стане спадкоємицею нинішньої Windows 7, може з'явитися через два роки, повідомив у неділю CNET із посиланням на голландський сайт компанії Microsoft.  

Повідомлення на даному сайті свідчить, що робота над новою версією операційної системи Windows уже йде і триватиме ще близько двох років. Представник Microsoft відмовився коментувати інформацію, що розміщена на регіональному сайті компанії.
 
Слайди з інформацією про наступну версію Windows потрапили в інтернет
 
У червні поточного року в Мережу потрапили слайди, що демонструють ключові характеристики наступної версії Windows для персональних комп'ютерів. Відповідно до представленої на слайдах інформації, Windows 8 буде підтримувати 3D-дисплеї і бездротове з'єднання з телевізорами. Система повинна відрізнятися швидким завантаженням, а вихід із «режиму сну» буде займати менше секунди. Замість паролів для підтвердження особи користувача може застосовуватися технологія розпізнавання осіб.
 
Крім того, на слайдах іде мова про Windows Store ‑ інтернет-магазин, який, можливо, буде інтегрований в ОС для покупки додатків. Apple на своїй прес-конференції 20 жовтня оголосила про швидкий запуск схожої розробки ‑ Mac App Store, за допомогою якої компанія спробує розповсюдити модель продажу програм, що успішно застосовується для мобільних пристроїв, настільних комп'ютерів і ноутбуків. Підтримка Mac App Store буде додана до актуальної версії операційної системи для комп'ютерів Apple Mac OS X 10.6 Snow Leopard, а також інтегрована в наступну версію платформи Mac OS X 10.7 Lion, вихід якої запланований на літо 2011-го.

 

Продаж Windows 7 почався приблизно рік тому. За цей час Microsoft удалося реалізувати більш як 240 мільйонів її копій, що зробило платформу такою оперативною системою, що найшвидше продається. За даними Net Applications, у вересні поточного року Windows 7 займала на ринку операційних систем частку 17,1%. Це трохи більше частки попередньої версії ОС ‑ Windows Vista, втім, усе ще значно менше, ніж у Windows XP, «бестселера» Microsoft 2001 року випуску.

 

Судячи з усього, корпорація цілком не впевнена, що Windows 8 удасться повторити успіх попередниці. В одному з недавніх інтерв'ю голова Microsoft Стів Балмер на запитання, який продукт компанії він вважає найбільш ризикованим, відповів: «Наступна версія Windows», пише сайт ZDNet. Можливо, припускають експерти, нова версія платформи принесе більш революційні нововведення, ніж ті, що стали відомими з неофіційних джерел. 

 

Артем Захаров

Джерело: РІА «Новости»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду