Занадто багато переглядів телевізора призводить до надмірної ваги серед студентів

00:00,
27 Жовтня 2010
397

Занадто багато переглядів телевізора призводить до надмірної ваги серед студентів

00:00,
27 Жовтня 2010
397
Занадто багато переглядів телевізора призводить до надмірної ваги серед студентів
Телевізійна реклама є поширеним способом рекламувати продукти харчування. Команда дослідників з Університету Альберти довела, що така реклама справляє сильний вплив на глядачів, особливо студентів.

 

«Для перехідного періоду з підліткового віку до дорослого життя характерно посилення поведінки, що має негативний вплив на здоров’я, включаючи збільшення рівня паління та вживання алкоголю і зниження фізичної активності та споживання фруктів і овочів, – кажеКім Рейн, директор Центру з вивчення здоров’я Університету Альберти. – У цьому дослідженні ми вивчали взаємозв’язок між переглядом телебачення, розпізнаванням телевізійної реклами снеків та споживанням снеків і можливістю зростання ризику надлишкової ваги або ожиріння».

 

Студенти університету, які вказали на середній або високий рівень телевізійної глядацької активності, частіше вдавалися до снеків і розпізнавали більше реклами снеків, ніж студенти з низьким рівнем телевізійної активності. Попередні дослідження вивчали взаємозв’язок між раціоном харчування і споживанням калорій у зв’язку з телепереглядом серед дорослого населення, але тільки деякі з них вивчали роль закуски в контексті перегляду телепередач і збільшення ваги тіла представників молоді.

 

Студенти університету, які дивилися телевізор 4 години на добу або більше, частіше вдавалися до перекусів під час телеперегляду, розпізнавали більше телевізійної реклами і споживали більше висококалорійних закусок, ніж студенти, які дивилися телевізор менше однієї години. Зокрема, юнаки у групі телеглядачів із середньою та високою мірою активності мали вищий ризик надлишкової ваги або ожиріння.

 

«Зв’язок між тим, скільки людина споживає закусок під час перегляду телевізора, має безпосереднє відношення до перегляду реклами продуктів, зокрема, при виборі висококалорійних закусок, – сказав Джон Спенс, співавтор дослідження і професор факультету фізичної культури та рекреації Університету Албьерти. – Вплив реклами стимулює бажання їсти конкретні продукти. Окрім того, перегляд телебачення у сидячому стані створює чудову нагоду перекусити».

 

«Медіаграмотність» за матеріалами  the American Journal of Health Promotion.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду