У Львові розвивають електронне урядування

00:00,
25 Листопада 2010
376

У Львові розвивають електронне урядування

00:00,
25 Листопада 2010
376
У Львові розвивають електронне урядування
Львів за підтримки ОБСЄ надалі впроваджуватиме електронне урядування у місті. Звернення громадян та надання послуг міста через Інтернет мають зокрема сприяти боротьбі з корупцією.

Львів є першим містом України, яке запропонувало ОБСЄ співпрацю, каже координатор проектів, посол ОБСЄ Любомир Копай. Більшість проектів в Україні організація втілює з державними органами влади, а от громадській сектор та органи самоврядування малоактивні, додає посол. Проект електронного урядування є цікавим, і його організація вже почала втілювати в Одеській області.

 

Електронне звернення треба узаконити

 

На переконання керівника адміністрації мера Львова Олега Березюка, мешканці повинні отримати якнайбільше можливостей для комунікації з владою. Найбільш ефективним шляхом є електронне спілкування, каже Березюк, коли львів’янин з дому може написати будь-яку заяву і не витрачати час у  коридорах мерії. Адже необхідність безпосереднього контакту з чиновниками з будь-яких питань може створювати передумови для корупції. «В кожному випадку електронне управління – це важлива складова того, що ми називаємо комплексною боротьбою проти корупції», – погоджується координатор проектів ОБСЄ Любомир Копай.

 

Допомога міжнародних організацій потрібна і в тому, щоб держава прийняла закон про систему електронного підпису для державних установ. Бо без цього звернення громадян є лише інформаційними приводами, але, на жаль, неофіційними, додає Олег Березюк.

 

Нові напрями співпраці

 

Наступного року ОБСЄ втілюватиме більше проектів в Україні, повідомив посол Копай. До бюджету включено нові напрями співпраці: підтримка ЗМІ, зокрема у сфері цифрового телебачення, боротьба з корупцією та допомога у розробленні виборчого кодексу. Бюджет фінансування проектів в Україні на наступний рік ще не затверджено, каже Копай, але він становитиме приблизно 2,6 млн євро плюс  допомога країн-донорів в окремих проектах.

 

Джерело:  dw-world.de

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду