Миколаїв заклеять демотиваторами

00:00,
26 Листопада 2010
671

Миколаїв заклеять демотиваторами

00:00,
26 Листопада 2010
671
Миколаїв заклеять демотиваторами
Як роз'яснює «Вікіпедія», демотиватор – це зображення, що складається з картинки в рамці та напису-слогана, що є її коментарем. Активні користувачі Інтернету стикаються з такими зображеннями, як правило, у соціальних мережах, багато хто навіть заводить спеціальні альбоми, де збирає і зберігає їх.

 

23 листопада на прес-конференції в Коледжі преси і телебачення заступник голови Всеукраїнської дитячої громадської організації «Допоможемо дітям» Михайло Тонконогий продемонстрував розроблені ним особисто картинки, які змушуватимуть молодь замислитися з приводу наслідків шкідливих звичок.

 

На одній з картинок зображене курча, у якого в широко розкритому дзьобі ледве поміщається величезний недопалок. Напис під картинкою свідчить: «Малолітні, які палять, виглядають смішно». На іншій – нафарбовані губи, пропалені з одного боку, і напис : «Пали. Тобі личить».

 

Інший демотиватор зображує дитину, яка плаче і якій в горло вчепилася чорна рука. Коментар під картинкою сповіщає, що «Жорстокі слова також наносять серйозні травми».

 

 

На наступній картинці зображені жіночі груди, від яких йде дим. «Жінки,  які палять, годують своїх дітей не лише молоком», – повідомляє напис під картинкою. Ще один демотиватор розрахований суто на хлопців. На ньому зображена цигарка, зігнута донизу, і напис російською: «Не стоит». «Наголос хлопці поставлять самі», – уточнив Михайло Тонконогий.

 

В арсеналі організації є роботи, від яких стає моторошно. Одна з них складається з двох частин: на одній показано, як розлючений батько ставить сина в куток, інша половина зображує цього ж сина, але вже із зміненим обличчям: воно набуло форми кута. І знизу напис: «Зриваєш злість на синові? Соціальний виродок вже почав формуватися».

 

Таких ідей у Михайла Тонконогого та його колег близько сотні. «Ми звертаємося із листами в усі управління у справах сім'ї, молоді і спорту, охорони здоров'я і соціальні служби, щоб забезпечити безоплатне надання рекламних площ і оплату з бюджету друку і розміщення такої реклами», – сказав заступник голови «Допоможемо дітям».

 

Медіаграмотність за матеріалами Миколаївської обласної інтернет-газети 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду