«На Майдане всё спокойно»

«На Майдане всё спокойно»

00:00,
9 Грудня 2013
1936

«На Майдане всё спокойно»

00:00,
9 Грудня 2013
1936
«На Майдане всё спокойно»
«На Майдане всё спокойно»
Самые значимые события среды 4 декабря 2013 и их отображение в итоговых выпусках основных каналов: Первый национальный, «Украина», «1+1», «Интер», ICTV

«Телекритика» в течение ближайшей недели проведет оперативный краткий анализ освещения важнейших событий в стране информационными службами пяти каналов:

«Факты», ICTV

«События», телеканал «Украина»

ТСН, канал «1+1»

«Подробности», телеканал «Интер»

«Підсумки тижня», Первый национальный

Предыдущий мониторинг: «Информационная революция»

События и их освещение

Шевченковcкий суд арестовал на 2 месяца 9 человек, задержанных на Банковой, им инкриминируется участие в беспорядках 1 декабря возле АП.

Представители протестующих (1500) и родственники собрались под стенами Шевченковского суда, требуя отпустить арестованных. Родственники задержанных собрали пикет, среди них жены с маленькими детьми, сестры.

Канал ICTV дал подробный сюжет с комментариями родственников, протестующих, адвоката, представителя суда.

«Украина»: сюжет, в котором - комментарии очевидцев и два синхрона пресс-секретаря Шевченковского суда о якобы серьезных уликах: «Спеціальне облаштування це налокітники, наколінники, шоломи. Тобто, треба розуміти, що ці люди ізначально йшли на мирну акцію не з мирними цілями». Нет ни одного синхрона родственников задержанных, из которых было бы понятно, что арестованные - это простые люди.

«1+1»: подробный сюжет с комментариями родственников, протестующих, адвоката, представителя суда.

«Интер»: в сюжете не сказано об акции возле суда за освобождение арестованных, о тяжелом состоянии здоровья задержанных, нет кадров с пикета родственников задержанных.

Первый национальный тему не освещал.

Протестующие собрались сначала под МВД - сообщили «1+1», ICTV. Затем под стенамигенпрокуратуры, требуя покарать виновных в разгоне мирных демонстраций и освободить всех задержанных на Банковой. Сюжет о пикете под ГПУ был только на ICTV.

Начальник киевской милиции Валерий Коряк продолжает исполнять обязанности, хотя ранее было заявлено о его отставке после разгона Майдана.

«1+1»: «Наталія МОСЕЙЧУК, ведуча: Він працює. Валерій Коряк, відсторонений від виконання робочих обов'язків, і далі називає себе керівником столичної міліції. Про це Валерій коряк повідомив після допиту у Генпрокуратурі у межах розслідування справи щодо перевищення повноважень правоохоронцями у ніч проти 30 листопада на Майдані Незалежності».

«Интер» дал материал о том, что Коряк 4 часа провел в следственном управлении в качестве свидетеля, отвечая на вопросы следователей. Ни слова о том, что он должен быть в отставке.

О том, что об отстранении Коряка заявлял ранее премьер Азаров - нет ни на одном канале.

Заявления генпрокурора Виктора Пшонки о том, что есть решение суда о необходимости освободить захваченные админздания и что за это будет криминальная ответственность.

«1+1»: «Наталія МОСЕЙЧУК, ведуча: Винних у побитті студентів на Майдані та заворушеннях Генпрокуратура назве уже на початку наступного тижня. Саме тоді, за словами Віктора Пшонки, оголосять попередні результати розслідувань. Наразі ж, - каже генпрокурор, - тривають службові перевірки, допитують свідків та проводять експертизи. Однак уже зараз Пшонка пригрозив: покарання не уникнуть ні правоохоронці, ні мітингувальники, що причетні до тих подій. Водночас самих мітингувальників генпрокурор попередив: вони негайно мають звільнити усі адмінбудівлі. Мовляв, на це є рішення суду. А будь-які заклики блокувати Адміністрацію Президента чи Кабмін та захоплення КМДА - це кримінальний злочин, за який відповідатиме кожен мітингувальник.

Віктор ПШОНКА, генеральний прокурор України: "Стосовно усіх захоплених приміщень є рішення суду з чіткою вимогою звільнити захоплені будівлі. Не порушуйте закон! Звільніть приміщення! Не блокуйте органи державної влади! Не провокуйте сутички!"».

«Интер» - в подводке ведущая Кристина Суворина донесла информацию о том, что «Генпрокуратура интересуется не только субботними событиями разгона евромайдана. Штурм Администрации президента, захваты здания Киевской горадминистрации, Дома профсоюзов, Октябрьского дворца, еще незаконно перекрытые дороги, и взятые в осаду госучереждения. Все это нарушения закона, уголовно наказуемые, говорит генпрокурор Виктор Пшонка. По его словам, разбирательства по всем этим фактам в скором времени произойдут».

После чего идет 3-минутный синхрон Пшонки, с большим нажимом предупреждающий об уголовной ответственности.

«Виктор ПШОНКА, генпрокурор Украины: "Щодо цих подій скажу однозначно, люди на Майдані знаходилися законно. Це їх конституційне право, і завдання правоохоронних органів полягало в тому, щоб забезпечити реалізацію цього права. Однак відбулися сутички, є постраждалі. Значить було порушено закон. Генеральна прокуратура проводить розслідування цього інциденту. У міністерстві внутрішніх справ завершуються службові перевірки. Їх результати також будуть ретельно досліджені слідчими прокуратури. Що стосується подій першого грудня, на вулиці Банковій, то за фактами цих подій також розпочати кримінальне провадження. Проводяться всі необхідні слідчі дії. Для того, щоб Генеральна прокуратура провела розслідування в повному обсязі, знадобиться певний час. А про перші результати можна буде говорити вже на початку наступного тижня. Я ще раз звертаюсь до всіх учасників і організаторів масових акцій, стосовно усіх захоплених приміщень, є рішення суду з чіткою вимогою звільнити захоплені будівлі. Не порушуйте закон. Звільніть приміщення. Не блокуйте органи державної влади. Не провокуйте сутички"».

В изложении Первого национального Генпрокуратура отреагировала на обращения федерации профсоюзов: «Керівництво Федерації профспілок напередодні звернулося до столичної прокуратури з проханням звільнити приміщення. Кажуть, не мають можливості працювати. У Генпрокуратурі заявляють: усі будівлі захоплені незаконно і їх треба звільнити».

Об обращении главы профсоюзов дали также на «1+1»: «Наталія МОСЕЙЧУК, ведуча: Мітингувальники мають звільнити будинок профспілок. На цьому наполягає керівник федерації Юрій кулик. За словами головного захисника інтересів трудящих України, протестувальники змусили його підписати кабальну угоду оренди кількох неробочих приміщень. За домовленістю вартість винаймання прихистку у самому серці столиці становила лише півтисячі гривень. І це за тиждень. Проте мітингувальники таких щедрот не оцінили, - каже Кулик, - розбили скло і зайняли більшу територію. Крім того, працівникам, яких охорона Євромайдану не пускала на роботу, довелось робити додаткові посвідчення. Найбільше серце у Кулика болить за захоплений Жовтневий палац.

Юрій КУЛИК, керівник Федерації профспілок України: "Я подав вчора подання до прокуратури міста Києва, щоб зробили відповідні висновки з цього. Щоб подивились на ці всі речі і вжили заходів. Я наполягав на тому, щоб працівники правоохоронних органів зайшли туди і звільнили це приміщення силоміць. Я на це готовий"».

Прибытие европейских политиков и чиновников в Киев на завтрашний саммит - Совет министров ОБСЕ. Некоторые из них уже побывали на Майдане.

Глава Хельсинской комиссии Кардин: «Брутальный разгон мирных протестов на избиение десятков журналистов являются серьезными нарушениями Украиной ее обязанностей в рамках ОБСЕ обеспечивать право на свободу собраний и свободу слова. Меня особенно беспокоят сообщения, что судьба более чем дюжины протестующих неизвестна». Генеральный секретарь Совета Европы Торбьон Ягланд: «Любое насилие должно быть остановлено. Все стороны должны приложить усилия для этого Генсек СЕ обеспокоен тем, что "многие люди заинтересованы в раздувании нынешнего конфликта в стране», «Я надеюсь, что все стороны понимают, что невозврат ситуации в политическое русло будет иметь очень серьезные последствия».

ICTV: «Петро ДЕМ'ЯНЧУК, ведучий: Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов та представник Євросоюзу Ян Томбінський, сьогодні зустрілися і обговорили продовження підготовки до підписання Угоди про асоціацію України та ЄС. Зокрема обговорили, як швидше сформувати графік реалізації парафовані угоди, та узгодити імплементацію заходів дорожньої карти. Арбузов і Томбінський сподіваються на відновлення довіри через політику конкретних кроків заради побудови демократичної стабільної європейської України».

И в репортаже с Майдана: «Олексій ПШЕМИНСЬКИЙ, кореспондент: Звісно, усіх учасників акції протесту сколихнула новина про те, що вчора о першій ночі Шевченківський суд столиці заарештував дев'ятьох підозрюваних в організації акцій протесту на вулиці Банковій у неділю. А як відомо, їх заарештували на два місяці. Суд відмовився відпустити дев'ятьох людей на поруки народних депутатів. І їм може загрожувати від 5 років позбавлення волі. Головне питання, яке зараз задають люди, що стоять на Майдані, це що робити далі. І у ці хвилини у Будинку профспілок має відбутися прес-конференція лідерів опозиції. Як нам відомо, щойно вони мали зустріч з міжнародними політиками. І я сподіваюся, що о 18.45 ми зможемо повідомити більше інформації».

«1+1» в выпуске ТСН в 23:55: «Юлія БОРИСКО, ведуча: На Євромайдан з неофіційний візитом заїхав міністр закордонних справ Німеччини. Зі сцени Гвідо Вестервелле не виступав, лише пройшовся серед протестувальників. Почуватись він міг у цілковитій безпеці, адже супроводжували його Віталій і Володимир Клички. Перед тим як взяти участь у саміті ОБСЄ Вестервелле встиг зустрітись з опозиційними лідерами і запевнити, що європейські двері лишаються для України відчиненими».

На Первом национальном слова европейцам не дали: «Любов ДОБРОВОЛЬСЬКА, ведуча: Ситуацію із протестами в Україні Микола Азаров обговорив з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом. Прем'єр-міністр запевнив, що влада демонструє мирне ставлення до мітингувальників. У ніч розгону Євромайдану мали місце провокації, втім, це не виправдовує жорсткі дії правоохоронців, - заявив Микола Азаров. Уряд готовий сісти за стіл переговорів з опозицією - за умови, якщо будуть розблоковані всі адміністративні будівлі. Крім того, запропонував включити її представників до складу слідчої комісії з розслідування подій 30 листопада».

Около 500 студентов Киевского национального университета имени Тараса Шевченко пришли к Министерству образования и науки с требованием отставки министра Дмитрия Табачника. Об этом в среду сообщает «Громадське мовлення»Они скандировали «Табачник, давай до свиданья» и «Всех не запугать».

ICTV: «Мітингувальник: "По гуртожиткам ходять представники чи то охорони, чи то адміністрації, які складають певні списки, і цікавляться хто прийшов після 12 в гуртожитки"».Нет информации о том, что за 20 минут до прихода студентов в здание министерства вошел отряд «Беркута», который пытался перекрыть доступ студентам.

«Євген СУЛИМА, заступник міністра освіти: "Говорити про те, що міністерство видало наказ, в якому написано перевіряти, ходити, записувати, жодного такого документу не існує". Сам міністр Дмитро Табачник, натомість, занепокоєний іншим неподобством: в Університеті будівництва та архітектури невідомі намагалися примусово вигнати усіх на мітинги».

«Украина» дала сюжет, в котором нет информации о том, что их не пускали к министерству.

«1+1» дал подробный сюжет со всеми документами, комментариями студентов, которым угрожали, кадрами, как их не пускали к министерству, синхрон Сулимы.

«Интер» дал сюжет, в котором нет информации о том, что не пускали студентов, ворота, мол, сняли «от нечего делать».

Первый национальный не сказал ни слова об акции. В изложни канала событие выглядит так: «Студентам дозволи мітингувати. Тепер є офіційний документ, який захистить їх від тиску з боку керівництва навчальних закладів. Заступник міністра освіти Євген Сулима підписав наказ про забезпечення гарантованих Конституцією прав».

Заявления оппозиции: Арсений Яценюк заявляет, что оппозиция намерена блокировать работу ВР, пока работает правительство Азарова. В заявлении об этом Арсений Яценюк повторил и основные требования оппозиции: отставка правительства, досрочные президентские и парламентские выборы и освобождение политзаключенных, включаяосвобождение Тимошенко.

«Украина»: «Елена КОТ, ведущая: Заседание парламента сегодня длилось не больше минуты. Оппозиция с утра заблокировала трибуну и президиум с требованиями отставки правительства, прекращения преследований участников евромайдана и освобождении всех задержанных за драку с Беркутом на Банковой. Переговоры лидеров фракций со спикером были безрезультатными. Как следствие, Батькивщина, Свобода и Удар обещают и дальше держать раду в осаде. А регионалы подумывают о выездном заседании.

Владимир МАКЕЕНКО, фракция Партии регионов: "Нам треба зараз приймати бюджет. Але не бюджет фракції Партії регіонів, а бюджет держави України, бюджет кожного громадянина. Чому нам його не дають розглядати?".

Олег ТЯГНИБОК, лидер фракции Свобода: "Насправді, як такі консультації вести також нема особливого сенсу. Якщо влада готова піти на конкретні поступки, на конкретні розмови, тут, наприклад, в приміщенні українського парламенту, то, звісно, що ми послухаємо думки цієї влади"».

На других каналах о требованиях оппозиции не вспоминают.

Блокирование работы ВР на Первом национальном, как и на «Украине», ставят в контекст непринятия бюджета на 2014 год: «Любов ДОБРОВОЛЬСЬКА, ведуча: Відкрилася і одразу закрилася. Верховну Раду заблокували депутати від меншості. Лідери опозиції наполягають на відставці уряду. Як парламенту працювати далі, керівники фракцій радилися у спікера. Але наразі ні про що не домовилися. Залишається відкритим питання бюджету на наступний рік. За розгляд проекту кошторису треба братися негайно, - заявляють регіонали. Опозиція каже, головний фінансовий документ країни має готувати новий уряд.

Микола ТОМЕНКО, народний депутат, фракція ВО "Батьківщина": "Новий уряд повинен писати бюджет. Чому ми зацікавлені в тому, щоб швидше відбулась відставка - тоді треба думати, чи це буде перехідний наступний уряд, який статус наступного уряду, от наступний уряд він повинен працювати над бюджетом-2014. Чим швидше ми пройдемо історію з відставкою уряду, тим швидше буде вирішуватись питання бюджету і всі інші".

Володимир САЛЬДО, народний депутат, фракція Партії регіонів: "Проект бюджету є. Але для того, щоб його розглянути, треба щоб працював парламент. Я вважаю, що парламент почне працювати, як тільки закінчиться блокування, взагалі незрозуміле, заради чого це блокування, можна буде зразу же приступити до розгляду проекту бюджету і затвердити його в цьому році"».

«До кінця року держбюджет можуть так і не ухвалитиЛюбов ДОБРОВОЛЬСЬКА, ведуча: Як заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак, до кінця року держбюджет можуть так і не ухвалити. Адже залишилося дуже мало часу. Тоді країні доведеться жити за кошторисом цього року. Спікер прогнозує, що проект буде в парламенті після 20 грудня. Хоча за законом, Кабмін мав його подати до 15 вересня.

Володимир РИБАК, голова Верховної Ради: "Остається дуже мало часу для розгляду бюджету на 2014 рік. Уже всі строки початку розгляду цього закону пройшли, і дуже мало часу. Але я не виключаю, що може і прийдеться 1 місяць 2014, бо я бачу, що на сьогодні ще бюджеті немає фінансувати по 1 місяцю 2012 року"».

Заявление трех президентов: Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Ющенко призывают собрать общенациональный круглый стол и возобновить переговоры с Евросоюзом«Вперше український народ вийшов на вулиці не з політичними вимогами, які мають безпрецедентно масову підтримку. Однак розв'язки кризи не знайдено. Вона поглиблюється і ми бачимо ризики втрати контролю над ситуацією, сказано в заяві, яку цитує Інтерфакс Україна. Закликаємо об'єктивно розслідувати кожен випадок насилля, і не вдаватися до кримінального переслідування мирних мітингувальників. Водночас президенти засудили радикалізм і протестувальників, адже заклики до штурму державних установ незаконні, і небезпечні, і можуть мати надзвичайно негативні наслідки. На думку українських лідерів вихід можна знайти через відкритий діалог з громадянським суспільством, у форматі загальнонаціонального круглого столу.»

ICTV, «Украина» и «1+1» дали цитату, на «Интере» об этом коротко рассказала ведущая.

В интервью газете Rzeczpospolita экс-президент Польши Александр Квасьневский заявил, что судьба революции решится за 48 часов. Если люди продержатся, то Янукович пойдет навстречу и уволит ряд министров, и даже Азарова. Если не продержатся, то может применить силу. По мнению Квасьневского, у Януковича нет плана действий.

Эту новость дал только канал ICTV.

Заявление регионала Владимира Олейника о том, что в среду на Майдане Независимости оппозиция готовит провокации с тем, чтобы обострить протестную ситуацию в стране.

Дал только «1+1», вместе с реакцией Арсения Яценюка: «Наталія МОСЕЙЧУК, ведуча: Опозиція готує провокації, щоб дати новий поштовх Євромайдану. Таке звинувачення на адресу опонентів у Верховній Раді пролунало з вуст регіонала Володимира Олійника. Натомість, лідери опозиції переконують: провокацію готує влада, щоб забезпечити нову хвилю протистоянь та очорнити опозицію.

Володимир ОЛІЙНИК, фракція Партії регіонів: "Розуміють, що українці дуже боляче відгукуються на такі речі, як побиття, як кров, як вбивство. І тому обговорюється питання про вбивство когось на Майдані, або підкинути труп. Це викликає велику тривогу".

Арсеній ЯЦЕНЮК, лідер фракції "Батьківщина": "Партія регіонів готує сценарій провокації. Це може бути або труп активіста, або труп міліціонера. І на цій підставі розпочати практично криваву різню. Цей сценарій озвучив особисто Олійник"».

Темы, которые не освещал в этот день ни один канал:

Представитель в ЕС дал понять, что консультации с Евросоюзом состоятся нескоро

Турчинов призвал евромайдан попросить экс-премьера Юлию Тимошенко остановить голодовку

Премьер-министр Греции Антонис Самарас не упомянул ни Украину, ни «Восточное партнерство» среди приоритетов страны на время главенствования в Евросоюзе.

Представители известных мировых университетов призвали украинскую власть наказать виновных в разгоне евромайдана в Киеве

Четыре журналистские организации вышли из Межведомственной рабочей группы при президенте Украины. Из состава комиссии вышли Национальный союз журналистов Украины, ОО «Телекритика», Институт массовой информации и Украинская ассоциация издателей периодической прессы.

Рейтинг замалчивания и манипуляций:

1-е место по количеству не освещенных важных тем и по искажению - Первый Национальный

2-е место - «Интер», «Подробности»

3-е место - «Украина», «События»

4-е место - ICTV «Факты»

5-е место - «1+1», ТСН. Здесь, можно считать, нет замалчивания и искажения.

Основным месседжем, который транслировали все телеканалы, был «На Майдане всё спокойно».

Верстка проанализированных выпусков:

ICTV, «Факти» (18:45)

«Останні резонансні події в Києві почали розвиватися в кримінальні провадження».

«На 13-й день протесту міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заборонив працівникам правоохоронних органів застосовувати силу проти мирних учасників акцій».

«Сьогодні ситуація в українській столиці стабільна, порушень громадського порядку МВС не зафіксувало».

«Сьогодні київські протести локалізувалися і зосередилися в різних місцях».

«У Донецьку на підтримку президента та уряду Азарова зібралося до 15 000 людей».

«Народні депутати перенесли засідання на Майдан»

«Генеральний секретар ради Європи Ягланд сьогодні в Україні, аби допомогти розібратися в політичній ситуації».

«Три колишні президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко оприлюднили спільну заяву, в якій закликали владу до загальнонаціонального круглого столу, і діалогу з громадянським суспільством».

«Росія закликає активізувати співпрацю з Україною - Медведєв»

«Доля революції в Україні вирішиться в наступні 48 годин, переконаний Александр Кваснєвський».

«Тим часом глава української держави розпочав державний візит у Китай»

«Ремонт аварійного корпусу нарешті розпочався в трагічному санаторії "Юність"»

«Сьогодні виповнюється 50 років одному з найвизначніших спортсменів 20 століття, Сергію Бубці».

«Украина», «События» (19:00)

«Бить митингующих милиционеры больше не будут».

«На Майдане Незалежности сегодня довольно спокойно». 

«Оппоненты и сторонники власти сошлись у Верховной Рады». 

«Заседание парламента сегодня длилось не больше минуты». 

«Традиционное для среды заседание Кабмина состоялось, хоть и в осаде». 

«В Брюсселе украинскую делегацию пока не ждут, а вот в Москве уже приступили к переговорам».

«Самый высокий по дипломатической классификации визит в Китай Виктор Янукович начал с осмотра одной из самых известных достопримечательностей». 

«Три украинских президента поддерживают евромайдан, осуждают власть за силовой разгон митингующих и провал евроинтеграции». 

«К требованиям отставки правительства присоединился и Меджлис». 

«Цепи, наручники, скотч, автопробегы и флешмобы, как пытаются прорубить окно в Европу в других регионах».

«Крупные бизнесмены и в Украине, и в Европе продолжают реализацию начатых проектов, несмотря на нестабильную ситуацию в стране». 

«Студенты сегодня взяли реванш». 

«Врачи написали письмо силовикам».

«1+1», «ТСН» (19:30)

«Рішення Шевченківського суду, яким 9-х затриманих під Адміністрацією Президента учасників мирного пікету засудили на 2 місяці арешту, обурило багатьох людей».

«Кабінет Міністрів сьогодні запрацював». 

«До ТСН потрапили унікальні кадри, відзняті одним зі спецпризначенців». 

«Допоможіть знайти провокатора». 

«Лікарі-добровольці зі Львова їдуть на Майдан». 

«Винних у побитті студентів на Майдані та заворушеннях Генпрокуратура назве уже на початку наступного тижня».

«Терміново сісти за стіл переговорів закликали три Президенти України». 

«Віктор Янукович перебуває із кількаденним державним візитом у Китаї». 

«Віце-прем'єр Юрій Бойко зустрівся із Дмітрієм Медведєвим у Москві». 

«Росія не збирається вводити свої війська в Україну». 

«Нове наметове містечку з'явилось під парламентом». 

«Опозиція після невдалої спроби відправити у відставку уряд Азаров заблокувала парламентську трибуну». 

«У Калуші на Прикарпатті студенти політехнічного коледжу, протестуючи проти побиттям "Беркутом" студентів, обв'язали собі руки ланцюгами та скотчем». 

«Студенти вийшли до Міністерства освіти вимагати права на вільне висловлювання». 

«Валерій Коряк продовжує називати себе керівником столичної міліції». 

«Опозиція готує провокації, щоб дати новий поштовх євромайдану». 

«Пряме включення з Майдану Незалежності». 

«Мітингувальники закидали приміщення МВС яйцями». 

«Юрій Кулик вимагає від мітингувальників звільнити будинок профспілок».

«Допомогу мітингувальникам везуть з різних куточків України». 

«Українцям подякували за півмільярда гривень». 

«Насильницького звільнення будинку КМДА не буде». 

«Пряме включення з будівлі КМДА». 

«До Києва з Криму йде колона внутрішніх військ». 

«З'явились нові подробиці недільного штурму Адміністрації президента». 

«В Запоріжжі влаштували автопробіг на підтримку євромайдану». 

«Володимир Познер виступить в Жовтневому палаці». 

«На євромайданах з'явились діти і домашні улюбленці». 

«30 автобусів із беркутівцями нині очікують виїзду з Василькова до Києва».

«Интер», «Подробности» ( 20:00)

«Митингующие пикетировали Раду и Кабмин». 

«На Майдане все спокойно. Установили несколько новых палаток». 

«Активисты открыли сайт с фото бойцов "Беркута", подозреваемых в избиении людей».

«Виктор Янукович с официальным визитом отправился в Китай». 

«Янукович прибыл в Пекин. Там сейчас находится и вице-президент США». 

«Европа и США внимательно наблюдают за событиями в Украине». 

«В Госдуме РФ из-за памятника подрались два депутата». 

«Москва пока не идет на уступки Киеву в газовом вопросе». 

«Из-за беспорядков в центре Киева школьники боятся ходить в школы». 

«Из-за захвата КГГА Попов работает в райадминистрациях». 

«Жители Василькова блокируют спецназ в летном училище». 

«Генпрокуратура интересуется не только субботними событиями разгона евромайдана».

«Начальника столичной милиции вызвали на допрос в ГПУ». 

«Участники евромайдана самовольно украшают елку. Попов против». 

«Быт евромайдана с каждым днем все лучше и лучше, уверяют его организаторы».

«Студенты возмущены, что за посещение майдана им ставят прогулы». 

«В регионах Украины прошли митинги и акции». 

«Жительница Израиля похитила сперму бывшего партнера, чтобы завести ребенка». 

«Под стражей остаются 9 обвиняемых в организации массовых беспорядков».

«Луценко хочет, чтобы диалог между властью и оппозицией вела церковь». 

«Азаров заявил, что организаторы противостояния идут не по цивилизованному пути». 

«Владимир Рыбак заверил, что вне стен ВР депутаты работать не будут». 

«Три экс-президента Украины просят возобновить переговоры с ЕС». 

«Британия признала серьезные проблемы в сфере образования». 

«Папа Римский в молодости работал вышибалой в баре».

«В США казнили заключенного, насмерть сбившего тюремного надзирателя».

«Ушел из жизни немецкий журналист и актер Норберт Кухинке».

«Дядю Барака Обамы оставили в США за хорошее поведение».

«В Турции проверяют, заснули ли судья и прокурор во время слушаний».

«Ватикан отказался сдавать ООН священников, обвиняемых в педофилии».

«Тайвань требует от Пекина освободить шпионов».

«В интернете появился новый хит - падающая белка».

«В Германии под угрозой запрета оказалась национал-демократическая партия».

Перший національний, «Підсумки дня» (21:00)

«Уряд контролює ситуацію в країні і повинен працювати без збоїв». 

«Ситуацію із протестами в Україні Микола Азаров обговорив з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом». 

«Верховну Раду заблокували депутати від меншості».

«До кінця року держбюджет можуть так і не ухвалити».

«Не застосовувати силу проти мітингувальників наказав своїм підлеглим міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко». 

«До Майдану Незалежності надвечір приєднується все більше мітингарів».

«У Будинку профспілок, Київській міській держадміністрації та в Жовтневому палаці як і раніше перебувають учасники акцій протесту».

«За громадським порядком у Києві будуть стежити ветерани внутрішніх військ та афганці».

«Студентам дозволи мітингувати».

«Автопробіги на підтримку євромайдану відбулися у Чернігові, Запоріжжі та Кременчуці».

«Віктор Янукович розпочав державний візит у Китайську Республіку».

«Нормалізація торговельно-економічних відносин була лейтмотивом переговорів у Москві прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з віце-прем'єрами Юрієм Бойком та Ігорем Шуваловим».

«Огляд міжнародних подій». 

«Кілька тисяч італійських фермерів влаштували мітинг в Альпах».

«Винахідники бетонного гобелену - так назвали авторів монументальних робіт з арматури та бетону Аду Рибачук та Володимира Мельниченка у 70-ті роки минулого століття».

«Легендарний спортсмен Сергій Бубка відзначає 50 років».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: fakty.ictv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду