FoxNews повідомив, що «нульовий пацієнт»  працював у вірусологічній лабораторії в Ухані. Китай спростовує повідомлення

FoxNews повідомив, що «нульовий пацієнт» працював у вірусологічній лабораторії в Ухані. Китай спростовує повідомлення

17:17,
16 Квітня 2020
5444

FoxNews повідомив, що «нульовий пацієнт» працював у вірусологічній лабораторії в Ухані. Китай спростовує повідомлення

17:17,
16 Квітня 2020
5444
FoxNews повідомив, що «нульовий пацієнт»  працював у вірусологічній лабораторії в Ухані. Китай спростовує повідомлення
FoxNews повідомив, що «нульовий пацієнт»  працював у вірусологічній лабораторії в Ухані. Китай спростовує повідомлення
Автори:
Канал посилається на неназвані, але «численні» джерела, які були поінформовані про діяльність уряду Китаю на перших етапах розповсюдження корнавірусу, а також бачили документи.

Канал також повідомляє, що перший пацієнт хоча і був інфікований у лабораторії в Ухані, проте їхні джерела стверджують, що у цьому випадку не йдеться про розробку біологічної зброї або штучне походження вірусу. Вони припускають, що це був природний штам вірусу кажана, з якими працювали у лабораторії. У той же час, повідомляє FoxNew, на ринку морепродуктів, на якому за офійною версією сталося зараження, ніколи не продавали кажанів. 

У матеріалі також підкреслено, що ці твердження не є остаточними і не повинні характеризуватися як такі. Наприклад, деякі співробітники адміністрації, розвідувальних та епідеміологічних інституції США налаштовані більш скептично щодо цієї інформації, і розслідування триває.

Проте, всі джерела згодні з тим, що дані про COVID-19, «на 100 відсотків» приховані  та змінені урядом Китаю: зразки були знищені, забруднені ділянки вичищені, деякі ранні повідомлення були стерті, а академічні статті не опубліковані. Були також  лікарі і журналісти, які «зникли», попереджаючи про поширення вірусу і можливість його передачі від людини людині. Крім того, як повідомляють джерела Fox News, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) з самого початку була причетна до надання допомоги Китаю «у приховуванні слідів».

Канал звернувся до джерел з проханням отримати документи,  на які джерела спираються, стверджуючи про причетність лабораторії в Ухані до пандемії коронавірусу.

Представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь спростував повідомлення каналу. Про це він заявив під час согоднішньої  пресконференції:

«Що стосується джерела і шляхів передачі нового коронавируса, позиція Китаю ясна. Ми завжди вважаємо, що це наукова проблема, і її слід адресувати вченим і медичним фахівцям. 
Я хотів би звернути вашу увагу на той факт, що ВООЗ неодноразово заявляла, що немає ніяких доказів того, що новий коронавірус був штучно створений в лабораторії. Багато відомих в світі медичні експерти також вважають, що так званий «лабораторний витік» та інші теорії не мають наукового обгрунтування».

Нагадаємо, вчора, 15 квітня, президент США Дональд Трамп припинив фінансову допомогу ВООЗ, через начебто недостатньо ефективне попередження пандемії. Також американськи чиновники вже неодноразово звинувачували Китай у неефективній та непрозорії спвпраці з міжнародніми партнерами для попередження пандемії, та у приховувані даних про походження коронавірусу.

Фото: ЕРА

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду