Керівник CBS йде з посади через звинувачення в домаганнях

Керівник CBS йде з посади через звинувачення в домаганнях

15:20,
10 Вересня 2018
1876

Керівник CBS йде з посади через звинувачення в домаганнях

15:20,
10 Вересня 2018
1876
Керівник CBS йде з посади через звинувачення в домаганнях
Керівник CBS йде з посади через звинувачення в домаганнях
Автори:
Керівника американської телерадіомережі CBS Леслі Мунвеса (Les Moonves) відправили у відставку через скандал щодо сексуальних домагань.

Леслі Мунвес очолював одну з найбільших у США медіакомпаній CBS протягом 20 років, пише CNN. За даними видання, раду директорів CBS переформують, ввівши до неї шість нових членів. Також з’являється велика ймовірність того, що компанію продадуть.

Відставка Леслі Мунвеса створює й великі репутаційні ризики для CBS. Мунвес був одним із найбільш високооплачуваних медіакерівників у світі й його відставка означатиме величезні виплати, які CBS муситиме зробити після його звільнення. «Однак його відставка викликає й занепокоєння, чи дійсно CBS збирається виплатити мільйони доларів людині, яку звинувачують в домаганнях», — зазначає CNN.

Тимчасово обов’язки Леслі Мунвеса виконує головний операційний директор CBS Джозеф Яндіелло (Joseph Ianniello), але компанія оголосила про пошуки нового директора.

Леслі Мунвес опинився у центрі скандалу після того, як в журналі The New Yorker вийшло розслідування про нього. Автор статті Ронан Ферроу раніше працював над схожим розслідуванням про американського продюсера Гарві Вайнштейна.

Ронан Ферроу наводить свідчення шести жінок, які розповіли про небажані залицяння з боку Леслі Мунвеса: він торкався та цілував їх проти волі, а двом з них погрожував зіпсувати кар’єри. Сам екс-директор усі звинувачення заперечує.

Після виходу розслідування про Гарві Вайнштейна американське суспільство стало дуже чутливо реагувати на звинувачення у сексуальному насильстві. Наприклад, глядачі бойкотували фільм з актором Кевіном Спейсі, якого теж звинувачують у домаганнях: за перший день прокату в США фільм зібрав лише 126 доларів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
glassdoor.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду