Молдовський телеканал оштрафували за показ промови Путіна

Молдовський телеканал оштрафували за показ промови Путіна

15:36,
6 Квітня 2018
2428

Молдовський телеканал оштрафували за показ промови Путіна

15:36,
6 Квітня 2018
2428
Молдовський телеканал оштрафували за показ промови Путіна
Молдовський телеканал оштрафували за показ промови Путіна
Автори:
Координаційна рада з телебачення і радіо Молдови оштрафувала канал Prime на 70 тисяч леїв (близько 3,5 тисячі євро) за трансляцію «Щорічного послання президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам».

Про це повідомляє місцеве медіа Newsmaker.

Регулятор уважає, що телеканал порушив положення Кодексу про телебачення і радіо про заборону новин, інформаційно-аналітичних та військових програм, вироблених у країнах, що не ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення. Росія не ратифікувала цей документ.

Крім того, у програмі були повідомлення «з ознаками переваги Росії порівняно з іншими країнами». Вочевидь, мається на увазі запуск ракет під час промови Володимира Путіна.

Скаргу 12 березня подала асоціація WatchDog 12. Представники асоціації зауважили, що згідно з телепрограмою на Prime повинна була бути інша передача.

Канал Prime належить лідеру Демократичної партії Молдови Володимиру Плахотнюку.

70 тисяч леїв — максимальний штраф, передбачений законодавством за перше таке порушення.

Нагадаємо, в лютому Координаційна рада з телебачення і радіо Молдови оштрафувала на 50 тисяч леїв телеканал RTR-Moldova за появу в місцевих випусках новин російських новин, вироблених каналом «Россия-1».

Як писав MediaSapiens, 7 грудня парламент Республіки Молдова більшістю голосів ухвалив законопроект про зміну Кодексу про телебачення і радіо, авторами якого були демократи.

У країні документ називають також «законом про боротьбу з російською пропагандою».

Президент країни Ігор Додон двічі відмовлявся його підписати. У січні Глава парламенту Молдови Андріан Канду, який виконував обов'язки президента країни, підписав закон, який згодом набув чинності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
prime.md
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду