Пітер Джексон знімає докфільм про Першу Світову

Пітер Джексон знімає докфільм про Першу Світову

10:13,
24 Січня 2018
3012

Пітер Джексон знімає докфільм про Першу Світову

10:13,
24 Січня 2018
3012
Пітер Джексон знімає докфільм про Першу Світову
Пітер Джексон знімає докфільм про Першу Світову
Автори:
Новозеландський кінорежисер Пітер Джексон (Peter Jackson), відомий за екранізаціями творів Дж.Р.Р.Толкіна, зніме документальний фільм про Першу Світову.

Як пише видання The Hollywood Reporter, прем'єра фільму відбудеться на Лондонському кінофестивалі в жовтні, а потім його покаже британський телеканал BBC.

«Мене завжди захоплювала тема Першої світової, — зізнався режисер, який зняв трилогії "Володар перснів" та "Ґобіт". — Це пов'язано в першу чергу з історією моєї власної сім'ї. Століття з закінчення війни — унікальна можливість зробити свій внесок у вшанування минулого. Мені захотілося вдихнути нове життя в історії простих людей, яким довелося жити в ті неймовірні часи».

Команда фільму повідомила, що в ньому будуть використані архівні кадри з колекції Імперського військового музею Британії та звукозаписи з архівів BBC. Назва фільму поки не затверджена.

ВВС також зніме окрему стрічку про роботу над фільмом, в якій буде інтерв'ю з Пітером Джексоном та розповідь про творчий та технічний процес підготовки проекту.

Крім того, цього року копії фільму нададуть кожній загальноосвітній школі Великої Британії.

«Кульмінацією амбітного 4-річного спецпрограмування BBC з нагоди відзначення 100-річчя Першої Світової війни стане світова прем'єра дуже особливого фільму видатного режисера Пітера Джексона, завдяки якому ми почуємо раніше невідомі нам голоси людей, що жили сто років тому, й це стане досвідом нового покоління», — каже Шарлотта Мур (Charlotte Moore), директорка BBC з контенту.

Пітер Джексон насамперед відомий екранізаціями книг британського Дж.Р.Р.Толкіна «Володар перснів» та «Ґобіт». Трилогія «Володар перснів» принесла режисеру та його команді 17 премій «Оскар». Зокрема заключна частина «Повернення короля» здобула нагороди Американської кіноакадемії за найкращий фільм і найкращу режисуру. Цей фільм зібрав у світовому прокаті понад 1 млрд. доларів. Також у 2000-х роках режисер зняв фільми «Кінг-Конг» та «Милі кістки».

Нагадаємо, враженнями від роботи з Пітером Джексоном з MediaSapiens поділився ірландський актор Ейдан Тернер, який виконав у трилогії «Ґобіт» роль гнома Кілі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду