Netflix планує витратити 7 млрд доларів на контент наступного року

Netflix планує витратити 7 млрд доларів на контент наступного року

17:28,
18 Серпня 2017
1967

Netflix планує витратити 7 млрд доларів на контент наступного року

17:28,
18 Серпня 2017
1967
Netflix планує витратити 7 млрд доларів на контент наступного року
Netflix планує витратити 7 млрд доларів на контент наступного року
Автори:
Керівник відділу контенту американського провайдера інтернет-телебачення та кінокомпанії Netflix Тед Сарандос (Ted Sarandos) заявив, що організація планує витратити 7 мільярдів доларів на виробництво власного контенту в 2018 році.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу Variety, який визнав Теда Сарандоса «Шоуменом року».

У 2016 році ця сума становила 5 мільярдів доларів, у поточному – 6.

«Переважна більшість пропозиції Netflix – це все ще ліцензований контент. Ми ще за кілька років від пропорції 50 на 50 [стороннього та власного контенту]», – зазначив керівник.

Тед Сарандос уточнив, що нові проекти знімаються на кошти, що становлять прибуток компанії. Цього року Netflix окрім основних проектів знімає також 17 регіональних телесеріалів, зокрема проекти для Бразилії та Німеччини. А в найближчі роки кількість регіональних проектів, на думку керівника відділу контенту, може зрости до 70-100.

Зараз Netflix має 104 мільйони користувачів у 190 країнах: від Ірландії до Японії до Афганістану. Присутня компанія й в Україні. З 2011 року Netflix випускає власний контент у всіх жанрах: від серіалів («Картковий будиночок», «Помаранчевий – хіт сезону», «Корона») до ток-шоу («Челсі»), реаліті (Ultimate Beastmaster) та художніх фільмів («Якравість»). В майбутньому компанія планує відкриття відділу, який відповідатиме за реаліті-шоу та серіали без сценарію. У розробці зараз близько 50 таких проектів.

Нагадаємо, днями компанія Disney оголосила про припинення співпраці з американським провайдером інтернет-телебачення Netflix. Disney планує запустити власну стрімінгову платформу й для цього вона купила розробника стрімінгових сервісів BAMTech.

А компанія Apple Inc. виділила бюджет в мільярд доларів для покупки та виготовлення оригінального відеоконтенту протягом наступного року. У 2018-му вона планує запустити як мінімум 10 оригінальних телешоу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
indiewire.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду