Оскар-2017: «Ла-Ла Ленд» оголосили переможцем помилково

Оскар-2017: «Ла-Ла Ленд» оголосили переможцем помилково

11:07,
27 Лютого 2017
1597

Оскар-2017: «Ла-Ла Ленд» оголосили переможцем помилково

11:07,
27 Лютого 2017
1597
Оскар-2017: «Ла-Ла Ленд» оголосили переможцем помилково
Оскар-2017: «Ла-Ла Ленд» оголосили переможцем помилково
Автори:
Нагороду Американської кіноакадемії у номінації за найкращий фільм року отримала робота режисера Баррі Дженкінса «Місячне сяйво». Спершу на церемонії актор Воррен Бітті зі сцени помилково назвав переможцем «Ла-Ла Ленд».

«Я відкрив конверт, і в ньому було написано "Емма Стоун, "Ла-Ла Ленд”», - пояснив пан Бітті помилку, пише BBC.

Оглядачі зазначають, що йому, судячи з усього, могли дати не той конверт.

До цього акторка Емма Стоун, що зіграла у «Ла-Ла Ленді», отримала нагороду за найкращу жіночу роль.

«Ла-Ла Ленд» - головний фаворит цьогорічного «Оскара» - окрім того, відзначили у номінаціях за найкращу режисуру, найкращу роботу художника-постановника, за найкращу операторську роботу, за найкращу музику і найкращу пісню.

«Оскара» за найкращу чоловічу роль узяв Кейсі Афлек - за роль у фільмі «Манчестер біля моря».

Фільм «Місячне сяйво» також отримав нагороду за найкращий адаптований сценарій і найкращу чоловічу роль другого плану, яку забрав Махершала Алі.

Статуетку за найкращу жіночу роль другого плану отримала американська акторка Віола Девіс, що зіграла у стрічці «Паркани», знятій Дензелом Вашингтоном за однойменною п'єсою Огаста Вілсона.

Звання найкращого документального фільму отримала стрічка «О. Джей: Зроблено в Америці», що розповідає про справу відомого американського футболіста та актора О. Джея Сімпсона, якого звинувачували в убивстві колишньої дружини.

Нагороду за найкращий анімаційний фільм отримав «Зоотрополіс».

Нагороду за найкращий короткометражний документальний фільм отримала стрічка «Білі каски». Раніше сирійському операторові фільму Халеду Хатібу відмовили у в'їзді до США. Фільм розповідає про трьох волонтерів неурядової організації «Білі каски», яка працює у Сирії.

Нагороду Американської кіноакадемії за найкращий фільм іноземною мовою отримала стрічка іранського режисера Асгара Фархаді «Комівояжер».

«Це велика честь отримати вже вдруге цю цінну нагороду. Мені шкода, що я не можу з бути з вами цього вечора. Моя відсутність - це знак поваги до людей із моєї країни і з іще шести країн, яких зневажили негуманним законом, що забороняє іммігрантам із семи країн [в'їзд] до США», - сказано в його промові, яку зі сцени зачитала американка іранського походження Ануше Ансарі.

Фархаді бойкотував церемонію в Лос-Анджелесі через указ президента США Дональда Трампа про заборону в'їзду до США громадянам семи переважно мусульманських країн.

Українська документальна стрічка «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука також номінувалася на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою, проте не увійшла до коротких списків кінонагороди.

Нагадуємо, що фінальні сцени з картин, які отримали премію «Оскар» в номінації «Кращий фільм» за останні майже 50 років, поєднали в одному відео.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду