«1+1» знущається над загиблими

«1+1» знущається над загиблими

16:49,
3 Січня 2017
4779

«1+1» знущається над загиблими

16:49,
3 Січня 2017
4779
«1+1» знущається над загиблими
«1+1» знущається над загиблими
Автори:
Журналісти «ТСН» жартують про останні тости отруєних «Бояришником».

Щонеділі «ТСН. Тиждень» на п’ять хвилин перетворюється на «гумористичне» шоу. Сергій Швець жартує (чи, принаймні, щиро намагається) про ті чи інші події тижня. Цього разу в його рубриці - зловтішання над смертями росіян, отруєних «Бояришником».

Починаються «іронічні новини» із опису ситуації: «…В Росії реальна пошесть. 70 смертей від спроби полікувати похмілля рідиною «Бояришнік» для миття ванн на основі отруйного метилового спирту. Коштувала вона копійки, в рази дешевше за горілку...»

А от потім Сергій Швець переходить до «жартів». Журналіст робить припущення, що перед смертю загиблі виголошували тости («алкоголіки, не замислюючись, ковтали фанфурики, може, й тости штовхали») та навіть в ролях розігрує декілька, приплітаючи ще три жарти про смерть: «Ну. Не знаю, що там у них популярно. Скажімо, “за упокой Новороссии” або ж “памяти Моторолы”. Словом, їх продовжують ховати». Усе це на «1+1» виголошують радісно та з посмішкою.

Закінчується ж повідомлення тим, що «високодуховна Росія» навіть не подумала оголосити скорботи за масовою загибеллю громадян.

Звісно, чорний гумор теж має право на існування. Але гуманність та професійні стандарти, хоча б доки це виходить під брендом журналістського випуску новин, а не сусіднім «Чисто. News», повинні бути на першому місці. Які тости виголошували 69 людей, що загинули від отруєння сурогатним алкоголем в Україні? І чому наша держава не оголосила жалобу? Про це на «1+1» жартувати не намагаються.

Детальніше про це та те, як «1+1» подає націоналізацію «Приватбанку» як рейдерське захоплення, а «Інтер» - дружню розмову з Юрієм Бойком як інтерв’ю, читайте у публікації «Приватбанк» із присмаком глоду. Огляд підсумкових тижневиків за 25 грудня 2016 року.

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду