На СТБ пов’язали побитого в Броварах собаку та авіакатастрофу у Франції

На СТБ пов’язали побитого в Броварах собаку та авіакатастрофу у Франції

15:43,
26 Грудня 2016
2403

На СТБ пов’язали побитого в Броварах собаку та авіакатастрофу у Франції

15:43,
26 Грудня 2016
2403
На СТБ пов’язали побитого в Броварах собаку та авіакатастрофу у Франції
На СТБ пов’язали побитого в Броварах собаку та авіакатастрофу у Франції
Автори:
У сюжеті про чоловіка, який побив собаку, припустили, що він становить загрозу для авіабезпеки.

«Мешканці багатоповерхівки Броварів звинувачують свого сусіда, що він шкуродер! Перед їх очима він ледь не до смерті відлупцював собаку, який мешкав у їхньому під’їзді», - заявляють у новинах на СТБ 15 грудня.

Сюжет починається із психоаналізу побитого пса від кореспондента Артема Сорокіна: «він ходить тільки ось так - боком», «постійно озирається», «гарчить на всіх» і «з остраху притискає вуха». Далі у «Вікнах» переходять до поведінкових рис: «Собака взагалі-то має бігти, а вона не біжить». А завершується діагностика вже суто біологічними, досить страшними проблемами зі здоров’ям та кадрами операції. Ми не будемо вам цього переказувати й журналістам СТБ теж не варто було цього робити в таких деталях, тим паче 50 секунд (фактично, 20% усього сюжету). Загалом, прогноз для Рекса невтішний: «опікуни кажуть - їх улюбленець приречений».

Але журналісти не зупиняються: вони показують відтворення побиття собаки(!), виконане місцевою жителькою й ще раз нагадують: «За три роки, поки Рекс жив у їхньому під'їзді, мешканці кажуть, що він став їхнім улюбленцем. Жартують, собака їхній — живий домофон. Своїх зустрічав із роботи, облизував, про чужаків сповіщав консєржа».

Зрештою розповідь доходить і до винуватця. Ним виявляється один із жителів під’їзду, що працює пілотом у міжнародній авіакомпанії. СТБ розголошує його ім’я, називає компанію, у якій той працює, та показує зняті на телефон кадри з його обличчям. До речі, телефонний запис змонтований: на ньому чоловік зізнається, що бив собаку. Але як тільки згадує про причину таких дій (мовляв, пес рився у тумбах) СТБ перериває запис й переходить до професії чоловіка. Вона особливо турбує місцевих: «Ми так розуміємо, що є проблема в тому, що якщо людина так себе поводить, - це є якісь проблеми з психікою. Турбуємося просто про тих людей, які користуються послугами цієї авіакомпанії. Ми чули, що в минулому році чи кілька років була ситуація, коли через поведінку неадекватну пілота загинуло дуже багато людей».

«Вікна» таке порівняння вважають коректним і нагадують про події річної давнини у Франції, пілота-самогубцю та 150 загиблих. Завершується ж сюжет ледь не оголошенням чоловіка в розшук: він буцімто покинув будинок і переховується від слідства. Журналісти встановили це, постукавши в двері та дізнавшись, що о першій ночі біля ліфта стояли сумки. Чиї - не вказується.

Звісно, знущатися над тваринами - це погано. Але журналісти мають говорити про подібні проблеми на глобальному рівні, наводити широку статистику, спілкуватися з експертами і ставити питання про можливості вирішення таких проблем. А не брати коментарі виключно у жителів під’їзду, спекулювати катастрофами й дискредитувати авіакомпанії.

Детальніше про це та те, як «Україна» залякує українців, а більшість телеканалів не можуть адекватно розповісти про грип, читайте у публікації Чи під силу телеканалам якісні новини про уряд? Моніторинг теленовин за 12–17 грудня 2016 року

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду