ICTV відстоює ціни на пиво

ICTV відстоює ціни на пиво

14:52,
6 Грудня 2016
2211

ICTV відстоює ціни на пиво

14:52,
6 Грудня 2016
2211
ICTV відстоює ціни на пиво
ICTV відстоює ціни на пиво
Автори:
Журналісти вважають, що здорожчання напою призведе до смертей українців

У «Фактах» ICTV 23 листопада запевняють, що урядова ініціатива з підвищення акцизного збору на пиво у 2017 році призведе виключно до негативних наслідків: від закриття заводів до смертей українців.  

Сюжет телеканалу про зростання пивного акцизу починається із сурогатної горілки, адже саме її дешевизну журналісти використовують як головний аргумент: «У галузевій асоціації [пивоварів - Mediasapiens] попереджають: у разі підвищення акцизу пляшка пива наступного року коштуватиме дорожче, аніж пляшка нелегальної горілки, тим паче, що фальсифікату пива немає.Прогнози невтішні, люди спиватимуться, лише за останній час від сурогату померло майже 70 українців». Зростання попиту на алкоголь, до речі, тут пояснюється складними часами, що настали в Україні. А для ілюстрації в сюжеті використовують кадри сумнівних закладів та їх відвідувачів на підпитку. Цікаво, це їх інтереси захищають журналісти?

Чи інтереси гендиректорки «Укрпива» Галини Коренькової, яка в сюжеті заявляє про те, що зростання акцизу не зможуть потягнути легальні пивні заводи, а отже їм доведеться закритися.

Пояснення ініціативи уряду чи хоча б думки когось, крім зацікавленних виробників, у матеріалі немає. А дарма, адже МОЗ звітує про виключно позитивний ефект від зростання акциз: як для здоров’я, так і для бюджету. Більше того, за даними МОЗ, здорожчання спиртного вже призвело до зменшення рівня смертності щонайменше на 15%! 

Детальніше про це та як українські телеканали приховували ім’я Медчедчука і заявляли про різні причини перенесення допиту Януковича читайте на «Детекторі медіа» у Чи може прожити «Інтер» без Авакова? Моніторинг теленовин за 21–26 листопада 2016 року

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
ICTV/Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду