Північна Корея запустила свій аналог Netflix

Північна Корея запустила свій аналог Netflix

13:12,
22 Серпня 2016
2540

Північна Корея запустила свій аналог Netflix

13:12,
22 Серпня 2016
2540
Північна Корея запустила свій аналог Netflix
Північна Корея запустила свій аналог Netflix
Автори:
У Північній Кореї з'явився сервіс відео за запитом на кшталт американського Netflix.

З його допомогою користувачі можуть вивчати російську і англійську мови і дивитися документальні фільми про династію Кім, розповідає The Guardian. Сервіс доступний через телеприставку під назвою Manbang - дослівно перекладається як «у всьому світі».

В інтернет потрапило зображення телеприставки Manbang.

Сервіс Manbang, незважаючи на назву, поки працює тільки в трьох містах: Пхеньянг, Синийджу і Сарівон. Пов'язано це в основному з низьким рівнем доступу в інтернет.

Через Manbang користувачі зможуть переглядати 5 телеканалів з державними новинами та освітніми програмами, а також шукати інформацію про діяльність Кім Чен Ина та ідеологію Чучхе. Крім того, з допомогою Manbang можна читати газетні статті.

«Технологія заснована на двосторонній комунікації. Якщо, наприклад, глядач хоче подивитися кіно про тварин, він робить запит і отримує релевантне відео ... це двостороння комунікація», - цитує The Guardian корейського чиновника Кім Чен-міна (Kim Jong-min).

На YouTube-каналі KoreanCentralTV1 з'явився ролик про відеосервіс. Користувачі у коментарях відзначають, що «тепер у Netflix з'явився серйозний конкурент».

Нагадаємо, у квітні цього року Північна Корея заблокувала Facebook, Twitter і YouTube. У заяві міністерства пошти і телекомунікацій пояснювалося, що «антиреспубліканські пропагандистські сайти, сайти для дорослих» заблоковані разом з YouTube, Facebook, Twitter, «Голос Америки» і південнокорейськими сайтами.

Також минулого року іноземних туристів у КНДР позбавили доступу до 3G інтернету.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду