Власник «Дождя»: кабельні оператори відключають наш телеканал не по своїй волі, а через тиск

00:00,
4 Лютого 2014
1350

Власник «Дождя»: кабельні оператори відключають наш телеканал не по своїй волі, а через тиск

00:00,
4 Лютого 2014
1350
Власник «Дождя»: кабельні оператори відключають наш телеканал не по своїй волі, а через тиск
Телеканал «Дождь» попри складні обставини закриватись не буде, однак запропонує операторам нові умови співпраці – про це повідомили сьогодні під час прес-конференції гендиректор телеканалу  Наталія Сіндєєва та головний інвестор Олександр  Винокуров.

«Дождь» пропонує тим кабельним операторам, які останніми днями заявили про припинення співпраці, нову бізнес-стратегію на 2014 рік: телеканал готовий надати свій контент безкоштовно. Як пояснив Олександр Винокуров, 80% прибутків телеканал отримує від реклами, а 20% від продажу контенту операторам. Оскільки про відключення «Дождя» заявили найкрупніші оператори, в тому числі «Триколор ТВ», канал втрачає велику частку аудиторії. «Ми готові пожертвувати доходами від дистрибуції, щоб не втратити дохід від реклами. Ми хочемо залишитись  телебаченням, без мереж це неможливо», - заявив пан Винокуров.  

Як повідомлялось, кілька операторів відмовились співпрацювати з каналом після скандального опитування, яке  з’явилося у програмі «Дилетанти» 26 січня, а також було про дубльоване на сайті та в соціальних мережах. У глядачів поцікавилися: «Чи потрібно було здати Ленінград, щоб зберегти сотні тисяч життів?» Після того як опитування розпочали активно критикувати у соціальних мережах, редактори зняли його із сайту і попросили пробачення. Проте критика телеканалу «Дождь», зокрема з боку депутатів парламенту, продовжилася і після цього.  Також перевірку телеканалу розпочала прокуратура.

«Ми віримо, що  оператори прийняли рішення відключити нас не по своїй волі, тому   що ми знаємо, наскільки їм вигідно співпрацювати з таким телеканалом як “Дождь”, - сказав Винокуров. - Ми впевненні, що оператори прийняли це рішення під тиском. Хто чинить тиск – у нас немає точних даних, ми не можемо назвати прізвищ, але є впевненість, що цей тиск було зроблено».

«Були відключення на початку нашого шляху, ми вже це переживали», - підкреслила Наталя Сіндєєва. Вона висловила впевненість, що нинішні проблеми телеканал обов’язково вирішить, і що редакційну політику «Дождь» точно не буде змінювати. Структуру роботи канал також не буде переорієнтовувати, а найближчим часом збирається вести мовлення через SmartTV, як і планували раніше.  

Керівники телеканалу визнали, що в опитуванні була помилка у формулюванні питанні, однак сама ця історія стала лише приводом для тиску на телеканал, і якби не це опитування, то знайшовся б інший привід. Винокуров сказав, що підвищену увагу до свого контенту вони помічають після того, як Навальний опублікував розслідування  про дачі депутатів, а «Дождь» висвітлював цю тему.

На запитання «що найбільше дратує у політиці вашого телеканалу», Сіндєєва відповіла: «Я думаю, що наша незалежність, нам не можна подзвонити, попросити звільнити редактора чи змінити сітку мовлення».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tvrain.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду