Польські телеканали ведуть безперервний марафон про події в Україні

00:00,
19 Лютого 2014
2301

Польські телеканали ведуть безперервний марафон про події в Україні

00:00,
19 Лютого 2014
2301
Польські телеканали ведуть безперервний марафон про події в Україні
У режим марафону польські телеканали перейшли ще учора увечері. Прямі трансляції з майдану ведуть польські сайти. 

TVN24 увечері 18 лютого повідомив про події в Україні в головному інформаційному випуску, а також показав кадри з трансляції Ukrstream, як «Беркут» наздогнав і жорстоко побив демонстранта. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські в коментарі телеканалу заявив, що польська влада аналізує, хто спричинив кровопролиття у Києві: «Зовнішній світ завжди має обмежений вплив, коли влада певної країни вирішує вжити насильство. Але це точно матиме наслідки».

Канал TVN24 Biznes i Świat розпочав безперервний телемарафон, який тривав цілу ніч. До студії запрошують експертів з українських питань, самих українців, які перебувають у Варшаві, готують прямі включення з Києва. В ефірі повідомляли про перебіг сутичок, використовуючи трансляцію Еспресо.tv.

Суспільний мовник TVP.info практично повністю зосередився на подіях у Києві і теж перейшов у режим марафону -  інформує про перебіг штурму, кількість жертв у Києві та  реакцію польської влади. Телеканал повідомив, що лідер однієї з парламентських фракцій SLD Лешек Міллер закликав президента Польщі скликати Раду нацбезпеки через події в Україні.

Gazeta Wyborcza розмістила на передовиці фотографію з вулиці Інститутської, подаючи інформацію про кількість постраждалих і мертвих мітингувальників: «Такої ескалації терору не очікував ніхто».

Dziennik Gazeta Prawna вийшов із заголовком «Смерть в Україні». Газета теж пише, що Єврокомісія готує плани дій на випадок напливу біженців з України до Польщі, Словаччини та Угорщини. Депутат Сейму та голова Об’єднання українців Мирон Сич повідомив, що до нього вже телефонують з цими питаннями.

Rzeczpospolita присвятила подіям в Києві практично всю першу шпальту: «Вівторок став найкривавішим днем в історії цього конфлікту».

Gazeta.pl, Tok.fm та Rzeczpospolita.pl від учора ведуть безперервну онлайн-трансляцію з України.

У коментарі для Tok.fm заступник директора Центру Східних Студій Адам Еберхардт зауважує, що Самооборона Майдану допустила помилку, коли пішла до Верховної Ради і цим розпорошила власні сили і дала силовикам можливість перейти у контрнаступ. На його думку, шанси на політичний діалог щоразу менші. 

Європедепутат від польської «Громадянської платформи» Павел Залевскі вважає, що ЄС має запропонувати програму фінансової підтримки, оскільки Україні загрожує цілковитий хаос та розвал.

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський переконаний у неминучості санкцій. Разом з тим, він вважає, що іноземні політики мало що можуть зробити, аби стримати кровопролиття.

Польська журналістка Катажина Квятковська-Москалевич у блозі на Polityka.pl різко розкритикувала прем’єр-міністра Дональда Туска за те, що він засудив ОБИДВІ сторони конфлікту в Україні. Негативну реакцію теж викликав коментар Туска щодо використання у Києві амуніції виробництва польської компанії: «Дуже легко вийти з цього ринку, але дуже важко на цей ринок повернутися».

Журналіст тижневика Newsweek Polska Міхал Кацевич пише про кров на руках Януковича: «Чи Європа врешті запитає, чому Янукович стріляє у власних громадян? Чи прозвучать врешті справедливі у цій ситуації заяви про другого, останнього диктатора Європи (після Олександра Лукашенки, який втім ніколи не стріляв у власних громадян)?». На його погляд, Янукович не збирається відступати, що він доводить протягом останніх 80 днів.

Польські медіа інформують, що ввечері 18 лютого відбулася зустріч прем’єр-міністра Дональда Туска із міністром внутрішніх справ Бартоломеєм Сенкевичем та міністром закордонних прав Радославом Сікорським для обговорення ситуації в Україні.  Щодо цього питання сьогодні о 10-ій за Києвом запланований виступ Туска у польському Сеймі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
fakty.tvn24.pl
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду