Держспоживінспекція оштрафувала К1 та «Еспресо» за неідентифіковану рекламу

Держспоживінспекція оштрафувала К1 та «Еспресо» за неідентифіковану рекламу

12:40,
22 Грудня 2015
2514

Держспоживінспекція оштрафувала К1 та «Еспресо» за неідентифіковану рекламу

12:40,
22 Грудня 2015
2514
Держспоживінспекція оштрафувала К1 та «Еспресо» за неідентифіковану рекламу
Держспоживінспекція оштрафувала К1 та «Еспресо» за неідентифіковану рекламу
Автори:
Інспекція з питань захисту прав споживачів у місті Києві на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканали К1 (ТОВ «ТРО “Мульті медіа сервіс”») та «Еспресо» (ТОВ «Новини ТВ») за порушення законодавства про рекламу. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

За рішенням Держспоживінспекції, телеканал К1 має сплатити 16 тис. 949 грн штрафу, а «Еспресо» - 875 грн.

Нацрада звернулася до Держспоживінспекції за результатами планових перевірок мовників, під час яких виявила порушення рекламного законодавства.

Зокрема, планова перевірка ТОВ «ТРО “Мульті медіа сервіс”» (телеканал К1), проведена 28 травня 2015 року, зафіксувала в програмі «Орел і решка. Незвідана Європа» матеріал, що привертав увагу до торговельної марки «Ренні», однак був розміщений без використання рубрик «реклама» чи «на правах реклами», що є порушенням частин 2 і 3 статті 9, частин 1 і 2 статті 13, частини 9 статті 21 закону «Про рекламу».

Планова перевірка ТОВ «Новини-ТВ» (телеканал «Еспресо»), проведена 21 серпня 2015 року, зафіксувала трансляцію 14 разів протягом дня в програмі «Погода» неідентифікованої реклами мобільного додатка WOG, що є порушенням частини 2 статті 9 закону «Про рекламу».

Нагадаємо, що Національна рада не застосовує до мовників санкції за порушення рекламного законодавства, посилаючись на статтю 72 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка вказує, що Нацрада застосовує санкції за порушення закону «Про телебачення і радіомовлення» або ліцензійних вимог. Хоча стаття 70 цього закону також вказує, що Нацрада здійснює контроль за дотриманням та забезпечує виконання ліцензіатами вимог, у тому числі, закону «Про рекламу». Юристи Нацради вбачають у цьому неузгодженість між наглядовими та каральними повноваженнями регуляторного органу. У випадку порушень рекламного законодавства Нацрада передає результати перевірок до Держспоживінспекції.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravove-pole.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду