Невідома жінка повідомила про мінування телеканалу NewsOne

Невідома жінка повідомила про мінування телеканалу NewsOne

10:51,
16 Грудня 2015
1578

Невідома жінка повідомила про мінування телеканалу NewsOne

10:51,
16 Грудня 2015
1578
Невідома жінка повідомила про мінування телеканалу NewsOne
Невідома жінка повідомила про мінування телеканалу NewsOne
Автори:
Увечері 15 грудня редакція телеканалу NewsOne, офіс якого розташований у Києві, отримала повідомлення про мінування каналу.

Про це телеканал повідомив у прямому ефірі. «Мені тільки що повідомили по зв’язку, що будівля каналу замінована. Ось така інформація. А це загроза. Тому виходимо з ефіру, ставимо повтор, після цього будемо тримати вас в курсі, що тут відбувається», - заявив телеведучий Павло Кругляковський, перервавши анонс.

На місце, як повідомляє канал, були направлені слідчо-оперативна група, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, вибухотехнічна служба. Будівля телеканалу і прилеглі території перевірялися на наявність вибухових речовин і пристроїв.  

Співробітників каналу було евакуйовано. «Прийшли вибухотехніки. Евакуювали весь канал. Тільки ми в ефірі;) Ризикуємо заради вас :)))», - написав у Facebook журналіст Василь Апасов.

За твердженням каналу, прямий ефір каналу не припинявся, і програма «По сути» розпочалась, незважаючи на інформацію про мінування телеканалу.

Сюжет, у якому записано голос невідомої жінки, що повідомила про мінування, телеканал  розмістив на YouTube.

«Здрастуйте. В будівлі студії NewsOne по вулиці Тополева, 21 знаходиться вибуховий пристрій. Мета – губернатор Райнін. Вибух відбудеться з хвилини на хвилину. Врятуйте решту», - навідомлення такого змісту, записане жіночим голосом, надійшло до телеканалу.

Пізніше УНН з посиланням на співробітників каналу повідомив, що до редакції NewsOne зателефонувала жінка, яка повідомила, що бере на себе відповідальність за «мінування» телеканалу. «Нам подзвонила жінка та повідомила, що візьме на себе відповідальність за мінування нашого телеканалу, адже ми транслювали Райніна (голову Харківської ОДА - ред.)», — повідомили працівники каналу.

16 грудня телеканал повідомив, що вибухівки не було знайдено, канал продовжує працювати у звичайному режимі «Щодо вчорашнього "мінування" NewsOne: звичайно, що ні вибухотехніки, ні пошукові собаки нічого не знайшли. Так що ми продовжуємо працювати у звичайному режимі — не хвилюйтесь за нас», - повідомив канал у Facebook.

Нагадаємо, 5 грудня до Національної поліції надійшла інформація про замінування столичного офісу телеканалу «112 Україна». Правоохоронці не знайшли вибухівки.  6 грудня поліціянти затримали чоловіка, який повідомив напередодні про «мінування» будівлі телеканалу «112 Україна».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Поліцейські шукають вибухівку. Фото: Facebook каналу NewsOne
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду