Найкращою європейською стрічкою року стала «Юність» Паоло Соррентіно

Найкращою європейською стрічкою року стала «Юність» Паоло Соррентіно

22:38,
12 Грудня 2015
1790

Найкращою європейською стрічкою року стала «Юність» Паоло Соррентіно

22:38,
12 Грудня 2015
1790
Найкращою європейською стрічкою року стала «Юність» Паоло Соррентіно
Найкращою європейською стрічкою року стала «Юність» Паоло Соррентіно
Автори:
Сьогодні ввечері, 12 грудня, стали відомі переможці в основних номінаціях Європейського кінопризу (European Film Award, EFA), яких обрали члени Європейської кіноакадемії (European Film Academy) в 2015 році.

Про це повідомляє кореспондент MediaSapiens з Берліна, де в театрі Hausder Berliner Festspiele відбувається нагородження переможців.

Головну нагороду - «Найкращий європейський фільм» отримала стрічка «Юність» італійського режисера Паоло Соррентіно (виробнитво - Італія, Франція, Швейцарія, Велика Британія). Цей фільм номінувався в п'яти категоріях, так само, як і «Лобстер» Йоргоса Лантімоса (Велика Британія). 

Список переможців цього року:

Найкраща європейська комедія – «Голуб сидів на гілці, розмірковуючи про буття» Роя Андрессона

Найкращий європейський режисер – Паоло Соррентіно («Юність»)

Найкращий європейський актор – сер Майкл Кейн («Юність»)

Найкраща європейська актриса – Шарлотта Ремплінг («45 років»)

Найкращий європейський сценарій – «Лобстер», Йоргос Лантимос і Ефтиміс Філіппоу

Найкращий європейський документальний фільм – «Емі» Азіфа Кападії

Найкращий європейський анімаційний фільм -  «Пісня моря» Тома Мура

Найкращий короткометражний фільм – «Пікнік» Юре Павловича

Європейське відкриття – приз ФІПРЕССІ –«Мустанг» Деніза Гамзе Ергювена

Вибір глядачів – «Мініатюрний острів» Альберто Родрігеса

Цього року Почесний приз Президента і Ради директорів Європейської академії отримав британський актор Майкл Кейн. Почесною нагородою «За європейські досягнення в світовому кіно» відзначили австрійського та німецького актора Крістофа Вальца, а премію «За життєві досягнення» отримала британська актриса Шарлотта Ремплінг.

У листопаді Європейська кіноакадемія вже визначила переможців цього року в технічних номінаціях та за кращу копродукцію.

Найкращим оператором став Мартін Гшлахт за фільм «Добраніч, мамо»; найкращим монтажером – Яцек Дросіо («Тіло»); найкращим композитором - Cat's Eyes за «Герцог Бургундії»; художником-постановником Сільві Оліві («Новітній заповіт»); костюмером – Сара Бленкінсоп («Лобстер»); звукорежисером – Васко Піментел і Мігель Мартінс («Тисяча і одна ніч»). Нагороду за копродукцію – приз Єврімаж отримав італійський продюсер Андреа Очипінті.

Репортаж з церемонії нагородження читайте на MediaSapiens найближчим часом.

Нагадаємо, минулого року український фільм вперше здобув Європейський кіноприз: стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького стала «Європейським відкриттям». Головну відзнаку — «Найкращий фільм» та ще чотири статуетки здобула стрічка «Іда» польського режисера Павла Павліковського.

Усього до Європейської академії входить близько 3 тис. кінодіячів з 40 країн Європи, з яких 14 – українці. Це Роман Балаян, Олена Фетісова, Денис Іванов, Андрій Халпахчі, Андрій Курков, Алік Шпилюк, Кирило Шувалов, Мирослав та Олена Слабошпицькі, Валентин Васянович, Олена Гресь, Сергій Степанський,  Ія Мислицька та Єгор Олесов.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook European Film Awards
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду